ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Fakultní poliklinika VFN

Částečně přístupný
Kontakty

Karlovo nám. 554/33
Praha 2

telefon +420 224961111


Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Poliklinika má dvě budovy se společným vstupem a vrátnicí. Dvoukřídlé dveře hlavního vstupu se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. Zvonková signalizace (výška 164 cm) je umístěna vlevo u dveří. Za vstupem je vlevo umístěná vrátnice s informačním pultem (výška 90 cm). Ve vstupní hale se nachází lékárna (viz Lékárny).

Interiér:

Do budovy A (označené také jako C1) stoupá od vrátnice přímá jednoramenná rampa (sklon 6,5 %, šířka 196 cm, délka 10 m). V přízemí budovy A je druhá výdejna lékárny. Dveře výdejny jsou dvoukřídlé a otevírají se automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. Pult je ve výšce 110 cm.
Dále za lékárnou se nachází pět centrálních výtahů, čtyři malé, jeden velký označený symbolem přístupnosti. Vedle výtahů jsou toalety s upravenými kabinami. Výtahy propojují všechna podlaží budovy A.
V zadní schodišťové chodbě se nachází další výtah s vhodnými rozměry, ve všech patrech k němu však vedou zúžené kyvné dveře (šířka 2x 60 cm).
Přízemí
K bistru v zadní části traktu vede dlouhá chodba s přímou jednoramennou rampou (sklon 15,5 %, šířka 287 cm, délka 152 cm). Dveře do bistra jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 75 cm, vedlejší křídlo šířka 80 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. Manipulační prostor v interiéru je stísněný. Bistro je vybavené stoly (výška 78 cm, podjezd 66 cm) s židlemi. Pult je ve výšce 102 cm.
Průchody a vstupy do ordinací v přízemí mají minimální šířku 80 cm, s výjimkou pracoviště RTG, kam vedou dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 75 cm, vedlejší křídlo šířka 80 cm), otevírají se mechanicky směrem do čekárny.
Upravené toalety se nacházejí vedle nových centrálních výtahů.
1. patro - 5. patro
Vstupní dveře na jednotlivá oddělení jsou buď dvoukřídlé (šířka 2x 68 cm) s otvíráním do chodby k výtahům, nebo kyvné (šířka 2x 60 cm). Výjimkou je vstup na oddělení neurologie ve 4. patře, kam vedou dvoje za sebou následující automatické dvoukřídlé dveře. Šířka průjezdu je dostatečná.
Dveře do jednotlivých ordinací jsou v celé budově jednokřídlé a mají minimální šířku 80 cm.
Běžné toalety jsou na každém patře k dispozici vedle nových centrálních výtahů. Upravené kabiny se nacházejí pouze v 1. a 2. patře.

Přístup do budovy B je vpravo od hlavního vchodu. Jednotlivá patra jsou propojena schodištěm a jedním výtahem s nedostatečným rozměrem.
Ve zvýšeném přízemí je umístěno odběrové centrum, do kterého vede ze schodišťové chodby přímá jednoramenná rampa (sklon 11 %, šířka 216 cm, délka 284 cm). Rampa je opatřena drsnou dlažbou a oboustranným madlem (výška 90 cm). Manipulační prostor nad rampou je dostatečný. Dveře do odběrového centra jsou dvoukřídlé (šířka 2x 90 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. Recepční pult je ve výšce 100 cm. Součástí oddělení je přístupná toaleta. K odběrové místnosti vede další přímá jednoramenná rampa (sklon 10 %, šířka 130 cm, délka 280 cm). Rampa je opatřena drsnou dlažbou a jednostranným madlem (výška 90 cm).
Vstupy do ordinací v dalších patrech jsou většinou zúžené (šířka 70 cm).

Výtah:

Výtah budova A

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 91 cm; klec šířka 107 cm, hloubka 204 cm) spojuje přízemí až 5. patro a je označen symbolem přístupnosti. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 90 cm), zrcadlem na čelní stěně a sklopným sedátkem. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 104 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 126 cm.

V budově je dalších pět výtahů, které jsou rouměrově menší.

Výtah budova B

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 91 cm; klec šířka 166 cm, hloubka 88 cm) má nedostatečnou hloubku! Spojuje přízemí až 6. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 90 cm) a sklopným sedátkem, zrcadlo v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 118 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 103 cm.

WC:

WC budova A

Hygienické zázemí se nachází v přízemí vedle nových výtahů  Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 152 cm, hloubka 153 cm) je součástí oddělení WC ženy. Vstupní dveře na toalety jsou jednokřídlé (šířka 80 cm) a otevírají se mechanicky ven. Následují dvě předsíně (1. šířka 80 cm, hloubka 275 cm; 2. šířka 100 cm, hloubka 148 cm), které oddělují jednokřídlé dveře (šířka 80 cm). Jednokřídlé dveře do kabiny WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 95 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Upravená toaleta v oddělení WC muži v přízemí má dispozici otočenou o 90°, je tudíž při omezeném rozměru kabiny nevyhovující.

Vhodná toaleta v oddělení WC muži se nachází v 1.patře. Kabina je rozměrově i dispozičně shodná s částečně přístupnou toaletou v přízemí v oddělení WC ženy.

WC budova B

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 160 cm, hloubka 185 cm) je samostatná a nachází se v odběrovém centru v přístupném zvýšeném přízemí. Toaleta se uzamyká, klíč je k dispozici u pultu služeb. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 93 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

U objektu jsou 2 vyhrazená parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu.

Mapa