ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

EUC Klinika Praha Malešice

Částečně přístupný
Kontakty

Plaňanská 573/1
Praha 10

telefon +420 281019111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hlavní vstup do polikliniky je automaticky otevíranými dveřmi, šířka průjezdu je dostatečná. Ze zádveří vedou do vstupní haly další totožné dveře.

Vedlejší vchod je jednokřídlými dveřmi (šířka 86 cm) otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Před dveřmi je kovový rošt, na něj navazuje vyrovnávací nájezd (sklon 7 %, šířka 114 cm, délka 70 cm) ke dveřím. Zvonková signalizace (výška 127 cm, odsazení od rohu 10 cm) je umístěna až v prostorném zádveří vpravo.

Interiér:

Poliklinika má tři podlaží: suterén, přízemí, 1. patro. Budova má ve svém středu umístěné atrium. Blok kolem atria je v informačním systému rozdělen na trakty A (modrý) a D (červený) a blok kolem dvora je s trakty B (zelený) a C (žlutý).

Přízemí

Za zádveřím z haly směrem vpravo je umístěna recepce s okénkem (výška 97 cm). Dále pokračuje vpravo trakt A k prodejně zdravotnických potřeb. Přístup do navazující části chodby u dětského oddělení je dále možný průchodem dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 69 cm).

Vlevo ze zádveří je vstup automaticky otevíranými dveřmi do traktu B, kde je umístěna lékárna Medifin. Pro pohotovostní provoz  je na fasádě vlevo okénko (výška 90 cm) se zvonkovou obousměrnou signalizací (výška 145 cm). Druhý vstup do lékárny je přímo z haly automaticky otevíranými dveřmi, šířka průchodu je dostatečná. V hale je několik provozoven, je zde umístěna optika se vstupními jednokřídlými dveřmi (šířka 75 cm), otevírají se směrem dovnitř; jsou zde prodejci zdravé výživy, trafika, k dispozici je běžné hygienické zázemí.

V konci haly vlevo odbočuje trakt C (ordinace chirurgie, oční, gynekologie) a vpravo D (ordinace chirurgie, SONO, RTG, praktický lékař, operační sál, psychiatrie, kardiologie). Ordinace mají dveře šířky min. 80 cm.

Patra polikliniky spojují dva výtahy. Pro osoby s omezenou možností pohybu je k dispozici pouze výtah umístěný ve schodišťové chodbě na pravé straně vstupní haly, tedy u A, D.

Suterén

V traktu A je umístěna stomatologie, v B kantýna, v C je oddělení plicní, v sektoru D je rehabilitace, fyzioterapie, provozní oddělení.  Na plicní oddělení je upravený vyznačený vstup dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 81 cm), otevírají se směrem dovnitř. U vstupu vpravo v rohu je umístěna zvonková signalizace (výška 145 cm). Ordinace mají dveře šířky min. 80 cm.

1. patro

V sektoru A a B je umístěna stomatologie, v C a D jsou různé lékařské odbornosti. Část průchodů do sekce A a B je dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 70 cm). V traktu C u oddělení dermatologie a kožní je k dispozici upravené hygienické zázemí. K ordinaci EKG v sekci C je vstup jednokřídlými dveřmi (šířka 75 cm), otevírají se směrem dovnitř, další ordinace mají vstupní dveře šířky min. 80 cm.

Výtah:

Výtah umožňující přepravu osob s omezenou možností pohybu je umístěný ve schodišťové chodbě na pravé straně vstupní haly. Výtah (mechanicky ven otevírané dveře šířka 2x 55 cm; klec šířka 164 cm, hloubka 246 cm) spojuje suterén až 1. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madly (výška 116 cm), zrcadlo a sklopné sedátko chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 146 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 127 cm.

Malý výtah (mechanicky otevírané dveře šířka 70 cm; klec šířka 80 cm, hloubka 90 cm) je umístěný na levé straně vstupní haly, má nedostatečný rozměr klece.

WC:

Upravená samostatná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 210 cm, hloubka 129 cm) je umístěna v 1. patře v sekci C u oddělení dermatologie a kožní. Toaleta má nevhodně řešenou dispozici a nedostatečný manipulační prostor uvnitř kabiny. Přístup je přes předsíň (dveře šířka 90 cm, omezený průchod šířka 75 cm; předsíň šířka 180 cm, hloubka 153 cm) vybavenou umyvadlem. V kabině pak umyvadlo chybí, vedle mísy WC je umístěný pisoár. Přístup k míse WC z pohledu od vstupu do kabiny je zprava (šířka 75 cm), prostor pro vozík je omezený. Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Parkování:

U objektu jsou 4 vyhrazená parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu.

Galerie:
EUC Klinika Praha Malešice   EUC Klinika Praha Malešice   EUC Klinika Praha Malešice   EUC Klinika Praha Malešice   EUC Klinika Praha Malešice   EUC Klinika Praha Malešice   EUC Klinika Praha Malešice
Mapa