ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Lékárna FN Motol s pohotovostním provozem

Přístupný
Kontakty

V Úvalu 84
Praha 5

telefon +420 224435736


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Pohotovostní lékárna je součástí budovy ředitelství areálu FN Motol. Nachází se v úrovni označené jako přízemí a přístupná je dětskou klinikou i částí pro dospělé. Příhodnější přístup do lékárny vede dětskou klinikou, vstup do části pro dospělé je v úrovni přízemí zúžený (dveře šířka 2x 65 cm).

Dvoukřídlé dveře lékárny se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. Pohotovostní okénko (výška 98 cm) se nachází vlevo od vstupu. Zvonková signalizace (výška 148 cm) je umístěna vpravo u okénka.

Interiér:

Lékárna FN Motol je rozsáhlé pracoviště umístěné ve třech nadzemních a dvou podzemních podlažích budovy ředitelství. Interiér pohotovostní lékárny určené veřejnosti je prostorný. Prodejní pult je ve výšce 110 cm.

Výtah:

Od vyhrazených parkovacích míst jsou pro přístup k pohotovostní lékárně k dispozici v budovách určených dětem a dospělým oddělené výtahy.

Výtah v části pro dospělé (automaticky otevírané dveře šířka 110 cm; klec šířka 160 cm, hloubka 295 cm) spojuje -1. až 3. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madly (výška 99 cm) po stranách a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 145 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 135 cm.

Tři totožné výtahy v části pro děti (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 210 cm) spojují snížené přízemí až 2. patro. Manipulační prostor před výtahy je dostatečný. Klece jsou vybaveny madlem (výška 91 cm), zrcadlem na čelní stěně a sklopným sedátkem. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 109 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 121 cm.

WC:

Částečně přístupná toaleta je k dispozici v dětské poliklinice. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven do předsíně (dveře šířka 80 cm; šířka 254 cm, hloubka 271 cm). Manipulace s dveřmi je obtížná. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 97 cm). Toaletní mísa a je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem, kotveným na zdi (madla osová vzdálenost 72 cm).

Přístupná toaleta v části pro dospělé (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 191 cm, hloubka 180 cm) je samostatná a nachází se ve vstupní hale v přízemí budovy. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 130 cm). Toaletní mísa a je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

V areálu je 12 vyhrazených parkovacích stání pro osoby s omezenou schopností pohybu v blízkosti vstupu v úrovni suterénu části pro dospělé. Parkovací místa jsou v podélném sklonu (až 10 %). Od parkoviště vede ke vstupu chodník rovněž ve sklonu (až 6 %).

U vstupu do části pro děti jsou další 4 vyhrazená parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu.

Galerie:
Lékárna FN Motol s pohotovostním provozem   Lékárna FN Motol s pohotovostním provozem
Mapa