ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Koupaliště Petynka

Přístupný
Kontakty

Otevřená 1072/4
Praha 6

telefon +420 235094068


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Koupaliště Petynka ve Střešovicích nabízí venkovní bazén 50 x 21 m a další sportovní vyžití. Od autobusové zastávky vede k areálu chodník se zámkovou dlažbou a nájezdy. Provoz je rozdělen na celosezonní se vstupem vpravo za širokou posuvnou bránou a letní vlevo.

Interiér:

Od hlavního vstupu (dveře šířka 2x 86 cm) bez zvonkové signalizace sestupuje k celosezonním pokladnám ve sníženém přízemí schodiště (-7 schodů) se šikmou schodišťová plošinou (nosnost 225 kg; přepravní plocha šířka 91 cm, hloubka 80 cm). Od pokladen vede přístup přes turnikety a postranní širokou branku (šířka 98 cm) k šatnám a běžným sprchám. Ty jsou průchozí, další schodiště pak stoupá nahoru k bazénu.

Pokladní monitoruje příchozí, návštěvníci s pohybovým omezením nemusejí dolů k pokladnám a mohou využít zvláštní vstup brankou (šířka 80 cm), která se nachází naproti hlavnímu vstupu u letních pokladen v uliční úrovni (v letních měsících je k dispozici letní pokladna). Od branky stoupá areálový chodník kolem občerstvení a travnaté plochy až k bazénu. Úseky chodníku mají podélný sklon (max. 8 %). Chodník má rovný povrch ze zámkové dlažby.

Brodítko před bazénem lze obejít širokou brankou (šířka 98 cm) po pravé straně brodítka. Plochy kolem bazénu jsou dlážděné velkoformátovou betonovou dlažbou. Bazén je vybavený zvedákem. Přímo u bazénu jsou v přilehlé budově hygienická zázemí s upravenými kabinami (viz Hygienické zázemí).

Herní prvky pro děti jsou rozmístěné po trávníku v západní části areálu. Přístup k nim vede z areálového chodníku přes travnatou plochu.

Výtah:

Výtah není k dispozici. Přístup k bazénu je řešen zvláštním vstupem a stoupajícím areálovým chodníkem, který navazuje na uliční úroveň (viz Interiér).

WC:

Součástí hygienických zázemí přímo u bazénu jsou upravené kabiny se sprchou a WC. Kabiny (posuvné dveře šířka 80 cm; kabina šířka 241 cm, délka 174 cm) jsou rozměrově totožné v oddělení šaten muži a ženy, jsou pouze řešeny  zrcadlově. Sprcha je opatřena sklopným sedátkem, u WC mísy je jedno sklopné a jedno pevné madlo, obě madla mají nedostatečnou délku (60 cm). Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva v oddělení ženy a zprava v oddělení muži. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 120 cm).

Parkování:

U objektu je jedno vyhrazené parkovací stání s hrubším proměnlivým povrchem.

Poznámky:

Remapováno 9/2020.

Galerie:
Koupaliště Petynka   Koupaliště Petynka   Koupaliště Petynka   Koupaliště Petynka   Koupaliště Petynka   Koupaliště Petynka   Koupaliště Petynka
Mapa