ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Aquacentrum Šutka

Přístupný
Kontakty

Čimická 848/41
Praha 8

telefon +420 266610711


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Pro pěší vede k areálu nejkratší cesta z autobusové zastávky Čimický háj. Dlážděný chodník dlouhý cca 60m vedoucí k hlavnímu vchodu se po celé délce mírně svažuje (sklon 4,7 - 6,0%).

Hlavní vstup tvoří čtvery oddělené jednokřídlé dveře (šířka 110 cm), které se otevírají mechanicky směrem ven. Zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 148 cm) je umístěna vlevo u dveří. Z prostorného zádveří vedou do interiéru další totožné dveře.

Interiér:

Vstup do šaten a k bazénu se nachází vlevo od hlavního vchodu. Vedle pokladny (pult výška 116 cm) jsou tři otočné turnikety a branka (šířka 90 cm) pro bezbariérový průchod směrem do chodby k šatnám. V úrovni hlavního vstupu, tj. v 1. patře, jsou k dispozici pouze převlékárny. Do přízemí k běžným i bezbariérovým sprchám a k bazénu vede schodiště a výtah.

Oddělené šatny pro OZP, které se nachází v přízemí (v úrovni hlavního bazénu) jsou řešeny zrcadlově. Kabiny (dveře šířka 80 cm) jsou rozděleny příčkou na prostornou šatnu, toaletu (šířka 161 cm, hloubka 201 cm) a sprchu (šířka 138 cm, hloubka 201 cm). Obě hygienická zázemí mají otevřený sprchový kout bez zvýšeného okraje.

Přístup k hlavnímu bazénu je bez převýšení, hrana bazénu je na úrovni hladiny vody. K dispozici je zvedák s nastavitelnou výškou (nosnost 120 kg), pro dopomoc při použití zvedáku je u bazénu vždy přítomen plavčík.

Do zóny aquaparku vedou od hlavního bazénu jednokřídlé dveře (šířka 90 cm) a turnikety s brankou (šířka 80 cm). V horní části se nachází vodní bar (pult výška 114 cm). Dětská zóna v dolní části je přístupná výtahem. K dispozici jsou zde toalety a občerstvení (pult výška 91 cm).

V 2. patře, které je přístupné centrálním výtahem, naleznou návštěvníci wellness centrum (recepční pult výška 116 cm) se saunou (dveře šířka 70 cm) a odpočívárnou (dveře šířka 77 cm). Studený bazének je přístupný jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm) se schodem (výška 7 cm, šířka 90 cm).

Výtah:

V objektu jsou dva osobní výtahy.

Průchozí centrální výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; kabina šířka 140 cm, hloubka 110 cm) spojuje -1 až 2. patro a je přednostně určen nrávštěvníkům s omezenou schopností pohybu. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Kabina je vybavena zrcadlem, sedátkem a madlem (výška 99 cm) na boční stěně. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 119 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 121 cm.

Výtah v aquaparku (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; kabina šířka 140 cm, hloubka 110 cm) spojuje horní patro zábavní části s dolní dětskou zónou. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Kabina je vybavena madlem (výška 99 cm), zrcadlem na čelní stěně a sklopným sedátkem. Ovladač na nástupních místech je ve výšce 113 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 106 cm.

WC:

V objektu jsou k dispozici čtyři přístupné toalety.

Dvě přístupné toalety jsou součástí mužské a ženské šatny.

Přístupná toaleta (dveře šířka 80, kabina šířka 164 cm, hloubka 204 cm) se nachází ve vstupní hale vedle pokladny. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný. Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Přístupná toaleta (dveře šířka 80, kabina šířka 178 cm, hloubka 195 cm) se nachází v dětské zóně aquaparku. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný.Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

U objektu je 15 vyhrazených parkovacích stání. Chodník (délka 8000 cm) směrem od parkoviště k hlavnímu vstupu stoupá (sklon 8%).

Galerie:
Aquacentrum Šutka   Aquacentrum Šutka   Aquacentrum Šutka   Aquacentrum Šutka   Aquacentrum Šutka   Aquacentrum Šutka   Aquacentrum Šutka   Aquacentrum Šutka   Aquacentrum Šutka   Aquacentrum Šutka
Mapa