ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Ekocentrum - Sluneční dům Oldřichov v Hájích

Přístupný
Kontakty

Oldřichov v Hájích 5
Oldřichov v Hájích

telefon +420 776334272


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Objekt Slunečního domu, zahrnující ubytování, expozice a společenskou místnost, je součástí areálu Ekocentra. Přístup k objektu tvoří komunikace z kvalitní dlažby v podélném sklonu (8 %).

Dvoukřídlé vstupní dveře (šířka 2x 80 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Zvonková signalizace není k dispozici.

Interiér:

PŘÍZEMÍ

Ze vstupní haly v přízemí je přístup do jídelny, která se využívá jako společenská místnost, jednokřídlými dveřmi (šířka 88 cm). Všechny průjezdy jsou širší než 80 cm, manipulační prostor je dostatečný. Součástí prostor jsou dvě zrcadlově otočené upravené toalety. Jednotlivá patra objektu jsou propojena osobním výtahem ve vstupní hale.

1. PATRO

V prvním patře se nachází ubytování, včetně prostorného pokoje s hygienickým zázemím, upraveným pro návštěvníky s omezenou schopností pohybu.

SUTERÉN

V suterénu se nachází expozice Ekocentra přístupná od výtahu jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm) s prahem (výška 2 cm). Podlahu expozice tvoří zátěžový koberec. V malé části expozice je omezený manipulační prostor s dřevěnou lávkou s krátkým strmým nájezdem (sklon 34 %, délka 30 cm). K dispozici je i malé kino s přístupem přes průchod (šířka 85 cm) a s volným místem pro návštěvníka na vozíku (manipulační prostor šířka min. 150 x 150 cm).

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 138 cm, hloubka 145 cm) spojuje -1. až 1. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Průchozí klec je vybavena madlem a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 107 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 121 cm.

WC:

WC u společenské místnosti

Dvě zrcadlově otočené přístupné toalety (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 162 cm, hloubka 176 cm) se nachází v oddělení WC muži a WC ženy u společenské místnosti a jsou přístupné přes předsíň (dveře šířka 92 cm; předsíň šířka 347 cm, hloubka 156 cm). Jednokřídlé dveře do WC nejsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava v oddělení WC muži a zleva v oddělení WC ženy. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 98 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

WC v upraveném pokoji

Přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 298 cm, hloubka 247 cm) se sprchou je součástí upraveného pokoje v prvním patře. Jednokřídlé dveře do kabiny se otevírají mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 168 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Mapováno 7/2015

Galerie:
Ekocentrum - Sluneční dům Oldřichov v Hájích   Ekocentrum - Sluneční dům Oldřichov v Hájích   Ekocentrum - Sluneční dům Oldřichov v Hájích   Ekocentrum - Sluneční dům Oldřichov v Hájích   Ekocentrum - Sluneční dům Oldřichov v Hájích   Ekocentrum - Sluneční dům Oldřichov v Hájích   Ekocentrum - Sluneční dům Oldřichov v Hájích
Mapa