ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dino Park Harfa

Částečně přístupný
Kontakty

Českomoravská 15a
Praha 9

telefon +420 378774636


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

DinoPark se nachází na střeše Galerie Harfa, která má dva bezbariérové vstupy, jeden v úrovni přízemí z ulice Ocelářská (při stanici metra Českomoravská a autobusovém nádraží) a druhý z ulice Českomoravská (při tramvajové zastávce Multiaréna Praha) v úrovni zvýšeného přízemí. Oboje vstupní dveře OC jsou dvoukřídlé a otevírají se automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. Povrch okolních komunikací tvoří rovná zámková dlažba nebo asfalt s mírným podélným sklonem (max. 6 %). 

Interiér:

Přístup na střechu OC umožňují dva centrálně umístěné výtahy. Dvoje dveře z OC k venkovní expozici jsou dvoukřídlé (šířka 2x 84 cm) s kovovým prahem (výška 5 cm).

Před vstupem do expozice je pokladna (pult výška 88 cm). Vstupní turnikety jsou doplněné brankou (šířka 83 cm). Povrchy expozice tvoří kamenná dlažba s výraznějšími spárami (šířka 1,5-2 cm). Dřevěná mostová schodiště v expozici lze obejít po obvodovém chodníku (min. šířka 77 cm) kolem světlíku budovy OC, přístup na chodník je ale po krátké cestě s hrubým povrchem, zpevněné pouze plastovým roštem s velkými oky.

Přístup do malého muzea, umístěného v dřevěném domku, je po vyrovnávacím nájezdu (sklon 18 %, délka 80 cm), na který bez podesty navazuje interiérová rampa (sklon 19 %, šířka 90 cm, délka 190 cm) s oboustranným madlem (výška 99 cm). Přilehlá expozice Cesta do minulosti je bariérová (+2, -2 schody).

Východ z expozice je řešen velkým karuselem, v případě potřeby lze expozici opustit vchodem.

Výtah:

Dvojice centrálně umístěných výtahů (automaticky otevírané dveře šířka 140 cm; klec šířka 223 cm, hloubka 163 cm) spojuje všechna podlaží budovy OC. Manipulační prostor před výtahy je dostatečný. Klece jsou vybaveny madlem na boční a čelní stěně a sklopným sedátkem v dosahu ovladače. Zrcadlo není k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 100 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 120 cm.

WC:

Samostatná přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 189 cm, hloubka 228 cm) se nachází v podlaží označeném jako „ Střecha“. Jednokřídlé dveře do kabiny WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 123 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Parkování:

Vyhrazená parkovací stání se nacházejí v podzemních garážích OC, které s ostatními patry propojuje osobní výtah. Další 4 vyhrazená parkovací stání jsou k dispozici v ulici Ocelářská v blízkosti vstupu.

Poznámky:

Mapováno 4/2018

Galerie:
Dino Park Harfa   Dino Park Harfa   Dino Park Harfa   Dino Park Harfa   Dino Park Harfa   Dino Park Harfa   Dino Park Harfa   Dino Park Harfa   Dino Park Harfa   Dino Park Harfa   Dino Park Harfa   Dino Park Harfa
Mapa