ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dětské hřiště Františkánská zahrada

Přístupný
Kontakty

Františkánská zahrada
Praha 1




email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody NE Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hřiště se nachází ve Františkánské zahradě pod kostelem Panny Marie Sněžné.

Možných přístupů do zahrady je celkem 6. První přístup je z Jungmannova náměstí dvoukřídlou bránou (šířka 2X 140 cm), otevírá se mechanicky směrem dovnitř. Druhý přístup je možný pasáží z ulice Jungmannova. Pasáž je uzavřena dvoukřídlými dveřmi, otevírají se automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. Následuje otevřené atrium, ve kterém je pro kompenzaci + 2 schodů umístěna rampa (sklon 8,5 %, šířka 450 cm, délka 460 cm). Přímo do zahrady je vstup dvoukřídlou bránou (šířka 2x 150 cm), otevírá se mechanicky směrem dovnitř. Třetí přístup je z Václavského náměstí po průchodu pasáží U Stýblů dvoukřídlou bránou (šířka 2x 160 cm), otevírá se mechanicky směrem dovnitř. Čtvrtý přístup je z ulice Vodičkova po průchodu pasáží Světozor. Pasáž má místy sklon až 6 %. Na jejím konci je schodiště (- 6 schodů, výška 16 cm, hloubka 33 cm). Pro vstup do zahrady je k dispozici dvoukřídlá brána (šířka 2x 172 cm), otevírá se mechanicky směrem dovnitř. Pátý přístup je pasáží Gallery MYŠÁK z ulice Vodičkova. Vstup je trojími dvoukřídlými automaticky otevíranými dveřmi, šířka průjezdu je dostatečná. Následuje přímá rampa (sklon 10,5 %) a dvoukřídlé automaticky otevírané dveře, šířka průjezdu je dostatečná. Pro kompenzaci - 4 schodů je za dveřmi k dispozici přímá rampa (sklon 12 %, šířka 114 cm). Rampa je opatřena jednostranným madlem (výška 95 cm). Následují další dvoukřídlé automaticky otevírané dveře, šířka průjezdu je dostatečná. Přímo do zahrady je vstup dvoukřídlou bránou (šířka 2x 123 cm), otevírá se mechanicky směrem dovnitř. Šestý přístup je pasáží z ulice Palackého. Vstupní dveře do pasáže jsou dvoukřídlé (šířka 2x 120 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Následují dvoje dvoukřídlé automaticky otevírané dveře, šířka průjezdu je dostatečná. Přímo do zahrady je vstup dvoukřídlou bránou (šířka 2x 123 cm), otevírá se mechanicky směrem dovnitř.

Do vlastních prostor hřiště vedou dva volné průchody. Pravý vstup a cesta s lavičkami mají povrch z rovné dlažby, střední vchod je z nerovné dlažby z valounů. Část hřiště s herními prvky má povrch z litého polyuretanu. Vedle laviček (výška 45 cm) je prostor pro umístění vozíku, kočárku. Pítko (výška 110 cm) je umístěné v zahradě v blízkosti pravého vstupu. Okolo pítka je povrch z dlažby.

WC:

Nejbližší toalety jsou umístěny u cesty do Františkánské zahrady ze strany od Jungmannova náměstí vpravo. Vstup k objektu veřejných WC je jednokřídlou branou (šířka 139 cm). Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 140 cm, hloubka 212 cm) je součástí oddělení WC ženy. Vstup do kabiny je přes předsíň (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 345 cm, hloubka 147 cm). Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Prostor pro vozík vedle WC mísy je omezený (šířka 73 cm). Kabina je uzamčená, klíč je k dispozici u okénka obsluhy.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Galerie:
Dětské hřiště Františkánská zahrada   Dětské hřiště Františkánská zahrada   Dětské hřiště Františkánská zahrada   Dětské hřiště Františkánská zahrada
Mapa