ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Francouzský institut

Nepřístupný
Kontakty

Štěpánská 644/35
Praha 1

telefon +420 221401011


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Chodník před objektem má mírný sklon (5 %). Hlavní vstup do budovy je bariérový (+ 2 schody). Dveře jsou dvoukřídlé (šířka 2x 85 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. Následuje zádveří ve sklonu (sklon 10,2 %, hloubka 174 cm, šířka 202 cm) a další dvoukřídlé dveře (šířka 2x 88 cm), které se otevírají mechanicky směrem do zádveří. Zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 138 cm) je umístěna nad schody vpravo u dveří.

Interiér:

Za hlavním vchodem vlevo se nachází hlavní recepce (pult výška 112 cm) a dvoukřídlé dveře chodby se schodištěm a výtahem. Vpravo od vchodu je knihkupectví (dveře šířka 2x 64 cm, pult výška 91 cm), nepřístupný vstup do galerie v - 1 . patře po točitém schodišti (- 20 schodů), toalety a kavárna (dveře šířka 2x 84 cm, pult výška 120 cm, stoly podjezd 73 cm). V 1. a 2. patře hlavní budovy se nachází knihovna, - 1. patře galerie a v - 2. patře kinosál.

Naproti hlavnímu vstupu jsou dvoukřídlé dveře na dvůr (hlavní křídlo šířka 89 cm, vedlejší křídlo šířka 91 cm), které se otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Ze dvora je pak přístup do budovy s jazykovými učebnami. Před budovou je schodiště (+ 9 schodů) kompenzované šikmou schodišťovou plošinou (přepravní plocha šířka 74 cm, hloubka 83 cm; nosnost 190 kg). Zvonková signalizace není k dispozici. Vstup do budovy je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 88 cm, vedlejší křídlo šířka 40 cm), které se otevírají směrem ven. Recepce (pult výška 112 cm) je umístěna vlevo za vstupem, vpravo je učebna č. 1 a naproti vstupu se nachází sborovna a částečně přístupná toaleta. V budově není výtah, další patra s učebnami jsou již nepřístupná.

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 111 cm, hloubka 142 cm) spojuje - 2. až 5. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 90 cm) a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 108 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 122 cm.

WC:

V přízemí vpravo vedle vstupu do galerie je k dispozici částečně přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 146 cm, hloubka 157 cm) s předsíní (dveře šířka 80 cm; předsíň šířka 238 cm, hloubka 260 cm). Toaleta je součástí WC ženy. WC mísa není vybavena madly.

Druhá částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 228 cm, hloubka 141 cm) se nachází ve zvýšeném přízemí budovy s učebnami. WC mísa opět není vybavena madly.

Parkování:

Tři vyhrazená parkovací místa jsou k dispozici cca 20m vpravo od hlavního vchodu do budovy.

Mapa