ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

ZŠ pro žáky s poruchami zraku

Částečně přístupný
Kontakty

Nám. Míru 601/19
Praha 2

telefon +420 222519247


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístupový chodník má nerovný povrch. Před hlavním vstupem je +1 malý schod (výška 4 cm, hloubka 35 cm), vstupní dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 75 cm, vedlejší křídlo šířka 80 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Před vstupem vpravo je umístěna zvonková signalizace (výška 151 cm).

Za vstupními dveřmi je vlevo umístěna nefunkční šikmá schodišťová plošina, která kompenzuje + 5 schodů (schod výška 12 cm, hloubka 35 cm; dolní podesta šířka min. 255 cm, hloubka 213 cm, horní podesta je prostorná). Nad schodištěm vlevo je umístěna obousměrná zvonková signalizace a zvonek (výška 135 cm, 155 cm, odsazení od rohu 20 cm). Ze zádveří do prostor školy vedou dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 83 cm, vedlejší křídlo šířka 85 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří. Vlevo v rohu na boční stěně je umístěna (zrcadlově od zvonků v zádveří) zvonková signalizace (výška 170 cm, odsazení 20 cm a 45 cm).

Vedlejší vstup by se mohl po dohodě využívat, trasa je průjezdem přes dvůr, vstupní dvoukřídlá vrata (šířka 2x 116 cm) se otevírají mechanicky směrem do průjezdu. Před vstupem vpravo je umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 150 cm, odsazení od rohu 23 cm). Vlevo na vratech je umístěn zvonek (výška 170 cm, odsazení 20 cm). Průjezd má povrch s dřevěnou dlažbou, místy s nerovnostmi, směrem ke dvoru má mírně stoupající sklon 4 %, v místě krátkého přejezdu do dvora je sjezd (sklon 38%, délka 11 cm). Za průjezdem vpravo vede přístup přes dvůr s nerovným asfaltovým povrchem směrem do rohu k vedlejšímu vstupu. Před vstupními dveřmi je + 1 schod (výška 19 – 21 cm, hloubka 46 cm). Vstupní jednokřídlé dveře (průchod šířka 78 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Za dveřmi následuje chodba (šířka 256 cm, hloubka 166 cm až min. 116) zalomená vpravo. Vstup do prostor přízemí školy je jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm), otevírají se mechanicky směrem ven z chodby do vstupních prostor školy.

Interiér:

Přízemí

Naproti vedlejšímu vstupu je hlavní vstup, dále je zde prostorná šatna se vstupními jednokřídlými dveřmi (šířka 109 cm), otevírají se mechanicky směrem do šatny a proti nim je částečně přístupná toaleta. Vlevo od vedlejšího vstupu je schodiště a výtah a vstup do školní jídelny, do které vedou vstupní dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 64 cm, vedlejší křídlo šířka 70 cm), otevírají se směrem ven z jídelny, následuje klesající rampa (sklon 8,8 %, délka 163 cm, šířka 136 cm). Stoly jsou spojené napevno se židlemi, možnost volného přístupu je pouze z čela stolů. Výdejní pult má výšku 83 cm bez možnosti podjezdu.

  1. patro

Aula, SPC, zvláštní škola

Aula má vstup jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm) s prahem (výška 5 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř, další následující průchod je dvoukřídlými dveřmi (šířka průchodu 140 cm), otevírají se směrem ke schodišti.

Do učeben je šířka průchodu při otevření obou křídel dvoukřídlých dveří dostatečná, jiné průchody mají šířku min. 80 cm.

  1. patro

Učebny pro 2. stupeň, družina, psychologická poradna

Do učeben je šířka průchodu při otevření obou křídel dvoukřídlých dveří dostatečná, jiné průchody mají šířku min. 80 cm, v některých dveřích práh (výška 2 cm).

  1. patro

Ředitelna, učebny pro 1. stupeň, nultá třída

Učebny mají vstupní dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 60 cm, vedlejší křídlo šířka 65 cm) se zúženým průchodem hlavního křídla, šířka průchodu při otevření obou křídel dvoukřídlých dveří je dostatečná.

  1. patro

Internát, bezbariérové hygienické zázemí, šatna, pracovna

Internát má bezbariérový dvoulůžkový pokoj. Vstup je přes předsíň jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm), otevírají se směrem dovnitř, vnitřní průchody jsou dostatečné (šířka min. 80 cm). Vlevo za vstupem je vlastní pokoj, vpravo a rovně hygienické zázemí - bezbariérová sprcha a WC (viz níže samostatný popis).

Pokoj má částečně přístupné vybavení, stoly bez podjezdu (výška 65 cm), otevírání oken mimo dosah, zásuvky v pokoji v dosahu, v chodbě mimo dosah. Na dveřích chybí madla.

Dále je v patře k dispozici přístupná samostatná toaleta.

Šatna s omezeným prostorem, háčky jsou umístěny vysoko, prostor pracovny je otevřený, průchozí.

Další vybavenost tvoří sportovní zázemí školy.

S přístupem nejprve přes +2 schody z průjezdu a dále přes dvoukřídlé dveře (šířka 2x 73 cm), otevírají se mechanicky směrem ven, je přístup do chodby ke sportovištím. Vlevo je vstup do posilovny dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 63 cm), otevírají se mechanicky směrem ven.

Dále z chodby vpravo pouze schodištěm přes -2, -7 schodů je přístup do tělocvičny nebo na školní hřiště přes -7 schodů.

Výtah:

Výtah (dveře automaticky otevírané šířka 89,5 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 140 cm) spojuje přízemí až 4. patro. Výtah je uzamčen na klíč (výška 120 cm), zámek na nástupních místech vpravo v rámu dveří, v kleci je ovladač (výška 134 cm) mimo dosah. Vybavení tvoří zrcadlo proti vstupním dveřím, sedátko u vstupu. Značení reliéfním písmem, Braillovým a hlasové hlášení není součástí vybavení výtahu.

Šikmá schodišťová plošina

Nefunguje, dlouhodobě mimo provoz, parametry nosnost 225 kg, rozměry přepravní plochy šířka 90,6 cm x hloubka 77,5 cm, ovladač v rohu (výška 105 cm, odsazení od dveří 10 cm, od plošiny 30 cm).

WC:

Přízemí

Částečně přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 140 cm, hloubka 149 cm) je opatřena jedním sklopným madlem u stěny, přístup k míse WC je z pohledu od vstupních dveří zprava (šířka 70 cm).

  1. patro

Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 180 cm, hloubka 178 cm) je umístěna v blízkosti pracovny. Mísa WC je opatřena sklopnými madly, přístup k míse WC je z pohledu od vstupních dveří zprava (šířka 115 cm). Kabina je průchozí do úklidové komory. Na dveřích chybí madlo.

Internát – zázemí

Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 284 cm, hloubka 250 cm) tvoří zázemí bezbariérového pokoje (momentálně zde prostor omezen nábytkem). Mísa WC je opatřena pevným a sklopným madlem, přístup k míse WC je z pohledu od vstupních dveří zleva (šířka 117 cm).

Sprcha (dveře šířka 80 cm, místnost šířka 292 cm x hloubka 139 cm) má sprchovou plochu vlevo (šířka sprchové plochy 139 cm, hloubka sprchové plochy 104 cm), je opatřena sklopným sedátkem (odsazení od rohu 29 cm), přístup je z pohledu od vstupních dveří zleva (šířka 71,5 cm), sprchová růžice je napevno, baterie páková (výška 97 cm, odsazení od rohu 68 cm), madlo vodorovné (výška 75 cm, délka 61 cm, osazení od roku 96 cm). Vpravo od vstupu je umyvadlo (výška 80 cm) s pákovou baterií (výška 98 cm), podjezd (výška 69 cm); další vybavení háčky (výška 103 cm), zrcadlo umístěné spodní hranou vysoko, chybí madlo.

Parkování:

Kapacita parkování ve dvoře je omezená, možnost zastavení před budovou školy.

Galerie:
ZŠ pro žáky s poruchami zraku   ZŠ pro žáky s poruchami zraku   ZŠ pro žáky s poruchami zraku   ZŠ pro žáky s poruchami zraku   ZŠ pro žáky s poruchami zraku
Mapa