ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Konzervatoř Jana Deyla a Střední škola pro zrakově postižené

Nepřístupný
Kontakty

Maltézské náměstí 476/14
Praha 1

telefon +420 255719570


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Konzervatoř je umístěna v komplexu budov se společným dvorem.

Vedlejší vstup je využíván pro přístup do internátu, je umístěn v ulici Lázeňská 482/5, vede přes + 1 schod (výška 19 cm, hloubka 33 cm) dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 75 cm, vedlejší křídlo šířka 80 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. U vstupu vpravo je umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška nad schodem 145 cm, odsazení od rohu 10 cm). Dále se z Lázeňské ulice využívá vjezd do dvora.

Hlavní vstup do hlavní budovy je z podloubí Maltézského náměstí. Přístupový chodník v podloubí má větší podélný sklon (17,3 %, délka 250 cm) a nerovnoměrný povrch z velkých kostek. U vstupu vpravo je umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 140 cm, odsazení 10 cm), listovní schránka (výška 150 cm), nad vstupními dveřmi je umístěn akustický orientační maják. Vstup vede přes + 1 schod (výška 9 cm, hloubka 28 cm) dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 90 cm, vedlejší křídlo šířka 95 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Následuje zádveří (šířka 200 cm, hloubka 350 cm) s dvoukřídlými prosklenými dveřmi (hlavní křídlo šířka 90 cm, vedlejší křídlo šířka 95 cm), otevírají se systémem elektrického vrátného (na bzučák).

 

Interiér:

Hlavní budova

V přízemí za zádveřím je vstupní hala, ze které je vpravo vstup do šatny, vrátnice, ke schodišti do galerie v suterénu, k hlavnímu schodišti do 1. až 3. patra. Vlevo jsou umístěny ladírny a na konci haly jsou dveře do dvora.

Šatna má vstup jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm), otevírají se mechanicky směrem do haly, přístupná bez výškových rozdílů je pouze přední část šatny, zadní část je s přístupem přes - 2 schody (výška 18 cm, hloubka 26 cm).

Za vstupem do šatny následuje vstup do suterénu nejprve přes - 1 schod (výška 18 cm) s dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 60 cm), dále přes - 15 strmých schodů do galerie (občerstvení) v suterénu.

Dále je v přízemí vpravo vrátnice s pultem (výška 80 cm), za ní je umístěno schodiště do 1. až 3. patra hlavní budovy, do 1. patra vede + 7, + 7, + 7 schodů.

V 1. patře a ve 3. patře jsou umístěny učebny, vstupní dveře jsou jednokřídlé (šířka 80 cm) s prahy do 3 cm. Ve 2. patře jsou kanceláře vedení školy a koncertní sál. Ten je přístupný přes práh (výška 3,5 cm) v dvoukřídlých dveřích (hlavní křídlo šířka 64 cm, vedlejší křídlo šířka 70 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř sálu. Jeviště má přístup přes + 2 schody (výška 24 cm, 20 cm, hloubka 35 cm), židle v sále jsou mobilní.

Vlevo za hlavním vstupem následují dva vstupy do dvou průchozích ladíren, vstup je dvojími za sebou umístěnými jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm), první se otevírají dovnitř haly, druhé dovnitř ladírny. V ladírnách jsou - 2 schody (výška 17 cm, hloubka 30 cm). Následují další dvě ladírny přístupné a navzájem propojené dvojími za sebou umístěnými propojovacími jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm) s prahem 3,5 cm.

Na konci vstupní haly je vstup na dvůr přes + 1 schod (výška 15 cm, hloubka 45 cm) dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 67 cm, vedlejší křídlo šířka 73 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří (šířka 300 cm, hloubka 195 cm), ze zádveří vedou na dvůr dvoukřídlé vstupní dveře (hlavní křídlo šířka 68 cm, vedlejší křídlo šířka 72 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří.

Plocha dvora má nerovnoměrný povrch z kamenné dlažby se spádem místy 3,5 – 10,5 %.

Ze dvora vede vpravo vstup do dílen, rovně do jídelny, vlevo na internát s učebnami.

Vstup do dílen je přes + 2 schody (výška 15 cm, 12 cm, hloubka 28 cm) jednokřídlými dveřmi (šířka 98 cm s prahem 2,5 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř, dílny jsou umístěny ve vstupním podlaží.

Vstup do jídelny je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 55 cm, vedlejší křídlo šířka 60 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř, následuje zádveří (šířka 160 cm, hloubka 190 cm), ze zádveří je vstup ke schodišti dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 55 cm, vedlejší křídlo šířka 60 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. V přízemí je umístěna pouze kuchyně, jídelna je v 1. patře s přístupem přes + 6, + 3, + 13 schodů. Vnitřní dveře v budově mají šířku min. 80 cm.

Diagonálně vlevo je umístěn vstup do budovy Lázeňská 3 na internát s vychovatelnou a dalšími učebnami. Vstup je jednokřídlými dveřmi (šířka 110 cm, práh 3 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. V Lázeňské 3 v přízemí je umístěna učebna se vstupními jednokřídlými dveřmi (šířka min. 80 cm). Přes + 5 schodů lze projít do Lázeňské 5, kde je umístěna jinak částečně přístupná toaleta. V 1. patře budovy Lázeňská 3 se nachází vychovatelna, hlavní vychovatel a klubovna. Vnitřní jednokřídlé dveře (šířka min. 80 cm) jsou s prahem max. 3 cm. Ve 2. až 4. patře se nacházejí pokoje studentů. Do 1. patra vede přímé schodiště, dále točité.

Budova Lázeňská 5 má v přízemí umístěnou učebnu, dále tělocvičnu s rehabilitací se vstupními jednokřídlými dveřmi (šířka min. 80 cm) s přístupem přes + 1 schod (výška 8 cm). V 1. patře ústí propojení z Lázeňské 3 přímo do poloviny ramene schodiště s + 28 schody. V 1. až 3. patře se nacházejí učebny se vstupními jednokřídlými dveřmi (šířka min. 80 cm) s prahem do 3 cm. Ve 4. patře jsou umístěny pokoje studentů.

Všechny dveře a schodiště jsou řešené s úpravami (popis v Braillově písmu, značení madel) pro zrakově postižené.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

V nepřístupné části budovy Lázeňská 5 s přístupem pouze přes + 4 schody je umístěno WC s parametry částečně přístupné toalety (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 155 cm, hloubka 165 cm). Dveře nejsou vyznačeny, chybí madlo dveří, sklopná madla u mísy WC mají větší osovou vzdálenost (šířka 70 cm), chybí madlo u umyvadla.

Galerie:
Konzervatoř Jana Deyla a Střední škola pro zrakově postižené   Konzervatoř Jana Deyla a Střední škola pro zrakově postižené
Mapa