ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

UK - Farmaceutická fakulta - Zahrada léčivých rostlin

Částečně přístupný
Kontakty

Botanická ulice
Hradec Králové

telefon +420 220171111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Zahrada léčivých rostlin s výukově-provozním pavilonem a skleníkem je účelovým zařízením Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy. Zahrada zabezpečuje pěstování léčivých rostlin pro pedagogické a výzkumné účely.

Ke vstupu do areálu vede nefrekventovaná ulice Botanická bez chodníků, povrch vozovky je živičný. Plocha před vstupní bránou je už mlatová s pruhem hrubé dlažby. Vedle vjezdové brány je branka pro pěší (šířka 93 cm) se zvonkovou signalizací (výška 142 cm).

Areálový chodník, který vede od branky k provozní budově, má povrch z kvalitní betonové dlažby.

Vstup do přízemí budovy je vpravo. Dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 85 cm, vedlejší křídlo šířka 94 cm) se zvonkovou signalizací (výška 131 cm) a čipovou čtečkou (výška 115 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř.

Ke vstupu do 2. nadzemního podlaží stoupá chodník vlevo podél skleníku (sklon 5-10 %). Vstupy jsou tři. Dvoukřídlé automatické dveře (v době mapování 7/2022 byly mimo provoz), jednokřídlé dveře (šířka 67 cm) se zvonkovou signalizací (výška 138 cm) a čipovou čtečkou (výška 129 cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř, a jednokřídlé dveře (šířka 98 cm) bez zvonkové signalizace.

Vnitřně jsou podlaží propojená pouze schodištěm.

Skleník přiléhající k budově je bariérový se soustavou schodišť a nezpevněných pěšin. Bariérová je také střešní terasa, na kterou vede jen točité schodiště.

Rovná zahrada je protkaná zpevněnými chodníky převážně s kvalitní betonovou dlažbou.

Interiér:

V přízemí se nachází technické zázemí, šatny s běžnými sprchami, laboratoř a spisovna. Dveře jsou široké min. 80 cm s prahy do 2 cm.

V 1. nadzemním podlaží jsou dvě seminární místnosti s mobilním nábytkem (stoly podjezd 70 cm), kanceláře a upravená kabina WC.

Manipulační prostor v interiéru je dostatečný.

Výtah:

Výtah v budově není.

WC:

Částečně přístupná kabina ve 2. nadzemním podlaží (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 167 cm, hloubka 158 cm) je samostatná. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 103 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem. V době mapování (7/2022) byla kabina využitá jako sklad čisticích prostředků.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici. Na parkovací ploše před hlavním vstupem jsou ale parkovací kapacity.

Poznámky:

Mapováno 10/2022

Galerie:
UK - Farmaceutická fakulta - Zahrada léčivých rostlin   UK - Farmaceutická fakulta - Zahrada léčivých rostlin   UK - Farmaceutická fakulta - Zahrada léčivých rostlin   UK - Farmaceutická fakulta - Zahrada léčivých rostlin   UK - Farmaceutická fakulta - Zahrada léčivých rostlin   UK - Farmaceutická fakulta - Zahrada léčivých rostlin   UK - Farmaceutická fakulta - Zahrada léčivých rostlin   UK - Farmaceutická fakulta - Zahrada léčivých rostlin   UK - Farmaceutická fakulta - Zahrada léčivých rostlin
Mapa