ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

UK - Filozofická fakulta - budova Hybernská

Částečně přístupný
Kontakty

Hybernská 1036/3
Praha 1

telefon +420 221619111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Ve Sweerts-Šporkově paláci sídlí Středisko ibero-amerických studií a Ústav translatologie FF UK. Nachází se zde také Knihovna Šporkova paláce, která spravuje fondy translatologie, iberoamerikanistiky a zčásti i rumunistiky. 

Povrch přístupového chodníku tvoří mozaiková dlažba. Ve vstupním prostoru se chodník směrem ke vstupu zvedá v příčném skonu (max. 10 %).

Dvoukřídlé vstupní dveře (hlavní křídlo šířka 87 cm, vedlejší křídlo šířka 85 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace (výška 165 cm) je umístěna vlevo u dveří. Ve vstupní hale se nachází vrátnice (pult výška 93 cm), vedle které je umístěný výtah.

Interiér:

Jednotlivá podlaží budovy propojuje osobní výtah. V nepřístupném sníženém přízemí (- 2 schody) je umístěn depozitář knihovny.

V 1. nadzemním podlaží (úroveň vstupu) se nachází Ústav komparatistiky (dveře šířka 90 cm), knihovna (dveře šířka 90 cm), občerstvovací koutek s nápojovým automatem a upravená kabina WC (viz Hygienické zázemí).

Ústav translatologie a ibero-amerikanistiky sídlí v 2. a 3. nadzemním podlaží. Dveře do poslucháren č. 101 a 201 jsou jednokřídlé (šířka 90 cm), vstupy do dalších učeben a pracoven jsou pak dvoukřídlé se zúženým průchodem hlavním křídlem (hlavní křídlo šířka 63-65 cm, vedlejší křídlo šířka 50-55 cm).

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; kabina šířka 110 cm, hloubka 140 cm) spojuje 1. - 4. nadzemní podlaží. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Kabina je vybavena madlem (výška 88 cm) a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je v dosahu ovladače. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 110 cm, maximální výška ovladačů uvnitř kabiny je 120 cm.

WC:

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 81 cm; kabina šířka 150 cm, hloubka 162 cm) je samostatná a nachází se v 1. nadzemním podlaží v hlavní chodbě.  Toaleta se uzamyká, klíč je k dispozici ve vrátnici. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je částečně zúžený (šířka 75 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání bez nájezdu na chodník se nachází na protější straně ulice Hybernská v blízkosti křížení s ulicí Senovážná. Přilehlý přechod je bezbariérově upravený.

Poznámky:

Mapováno 10/2022

Galerie:
UK - Filozofická fakulta - budova Hybernská   UK - Filozofická fakulta - budova Hybernská   UK - Filozofická fakulta - budova Hybernská   UK - Filozofická fakulta - budova Hybernská   UK - Filozofická fakulta - budova Hybernská   UK - Filozofická fakulta - budova Hybernská   UK - Filozofická fakulta - budova Hybernská   UK - Filozofická fakulta - budova Hybernská
Mapa