ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

UK - Filozofická fakulta - budova Na Příkopě

Nepřístupný
Kontakty

Na Příkopě 584/29
Praha 1

telefon +420 221619111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

V budově České spořitelny sídlí Katedra sociální práce, Ústav asijských studií (Seminář mongolistiky a tibetanistiky), Ústav bohemistických studií, Ústav informačních studií a knihovnictví, Ústav románských studií (Oddělení portugalistiky). 

Povrch přístupového chodníku tvoří rovná mozaiková dlažba. Před vstupem jsou +2 schody (výška 2x 10 cm). V pobočce České spořitelny v přízemí se vstupem nad schody je v otvírací době k dispozici mobilní rolovací rampa. Zvonková signalizace před vstupem není.

Na schody navazuje pasáž s úsekem v podélném sklonu (sklon 6 %, délka 150 cm). Na konci pasáže jsou dvoukřídlé automatické dveře. Šířka průjezdu je dostatečná. Vstup vede do schodišťové chodby s výtahem, před kterým je turniket s širokou postranní brankou (šířka min. 100 cm). 

Interiér:

Výtah propojuje úroveň pasáže a další podlaží.

Ve 2. a 3. nadzemním podlaží, kde se nachází Katedra sociální práce, ECES a Ústav bohemistických studií, vedou ze schodišťové chodby od výtahu do interiéru dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 70 cm, vedlejší křídlo šířka 73 cm) bez zvonkové signalizace. Manipulační prostor v interiéru je dostatečný, dveře učeben a pracoven jsou jednokřídlé (šířka 80 cm). Ve 3. nadzemním podlaží je upravená kabina WC (viz Hygienické zázemí).

Ve 4. a 5. nadzemním podlaží se zbývajícími ústavy vedou ze schodišťové chodby od výtahu do interiéru dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 80 cm, vedlejší křídlo šířka 37 cm) se zvonkovou signalizací (výška max. 149 cm). Ve 4. nadzemním podlaží však následuje za vstupem zádveří a další dvoukřídlé dveře se zúženou šířkou hlavního křídla (šířka 2x 61 cm). Manipulační prostor v interiéru je dostatečný, dveře učeben a pracoven jsou jednokřídlé (šířka 80 cm) s prahem (výška až 3 cm).

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 118 cm, hloubka 95 cm) spojuje 2. podzemní – 5. nadzemní podlaží, s výjimkou uliční úrovně. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Kabina je vybavena madlem (výška 89 cm) a zrcadlem (spodní hrana výška 89 cm) na čelní stěně. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 119 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 112 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 168 cm, hloubka 188 cm) je samostatná a nachází se ve 3. nadzemním podlaží. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 86 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Parkování:

Podélné vyhrazené parkovací stání bez nájezdu na chodník se nachází na protější straně ulice Na Příkopě. Nejbližší přechod je bezbariérově upravený.

Poznámky:

Mapováno 9/2022

Galerie:
UK - Filozofická fakulta - budova Na Příkopě   UK - Filozofická fakulta - budova Na Příkopě   UK - Filozofická fakulta - budova Na Příkopě   UK - Filozofická fakulta - budova Na Příkopě   UK - Filozofická fakulta - budova Na Příkopě   UK - Filozofická fakulta - budova Na Příkopě   UK - Filozofická fakulta - budova Na Příkopě   UK - Filozofická fakulta - budova Na Příkopě   UK - Filozofická fakulta - budova Na Příkopě
Mapa