ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

UK - Fakulta sociálních věd - budova Jinonice

Přístupný
Kontakty

U kříže 661/8
Praha 5

telefon +420 251080250


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Komplex tvoří dvě budovy, třípodlažní (A) a šestipodlažní (B), propojené spojovacím krčkem v úrovni 1. nadzemního podlaží.

Povrch přístupového chodníku z ulice V Zářezu, kde se nachází zastávka MHD, tvoří asfalt s táhlým podélným skonem (6 -8 %). Bezprostřední okolí budov je dlážděné rovnou betonovou dlažbou. 

Komplex má společný vstup v úrovni 1. nadzemního podlaží budovy B. Dvoukřídlé vstupní dveře se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. V prostorné vstupní hale se nachází recepce (pult výška 113 cm). Dále do budovy vedou dvoje dvoukřídlé dveře (šířka 2x 100 cm).

Interiér:

V budově B v úrovni 1. nadzemního podlaží (vstupu) se nachází šatna, dvě velké posluchárny (č. 1036 a 1037) se stupňovitým uspořádáním a aula. Z centrálního přízemního prostoru vede k budově A spojovací krček s +2 schody, které kompenzuje přímá jednoramenná rampa (sklon 9,5 %, šířka 132 cm, délka 300 cm) s oboustranným madlem (výška 90 cm). Manipulační prostor nad i pod rampou je dostatečný.  Nad rampou a schody se nachází bufet a upravená toaleta.

Všechna podlaží obou budov propojuje celkem 5 výtahů. Dvojice parametrově shodných výtahů budovy A se nachází  hned u spojovacího krčku. Podlaží budovy A propojuje dvojice výtahů vlevo za vstupní halou a jedna samostatná kabina v obloukové části objektu. Manipulační prostor v interiéru je dostatečný, dveře učeben, pracoven a další průchody jsou široké min. 80 cm, chodby budovy B jsou přesto poněkud stísněné.

Součástí komplexu jsou ubytovací kapacity s 1 bezbariérově řešeným apartmá v 2. nadzemním podlaží budovy B.

Výtah:

Dvojice výtahů budovy A a samostatná kabina budovy B mají shodné parametry. Výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; kabina šířka 110 cm, hloubka 140 cm) spojují všechna podlaží daných budov. Manipulační prostor před výtahy je dostatečný. Kabiny se sklopnými sedátky jsou dále vybaveny zrcadlem a madlem (výška 109 cm) na čelní stěně. Ovladače na nástupních místech jsou ve výšce max. 128 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 122 cm.

Dvojice výtahů v budově B (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; kabina šířka 112 cm, hloubka 151 cm) spojuje opět všechna podlaží budovy. Manipulační prostor před výtahy je dostatečný. Kabiny se sklopnými sedátky jsou dále vybaveny zrcadlem a madlem (výška 108 cm) na čelní stěně. Ovladače na nástupních místech jsou ve výšce max. 106 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 143 cm.

WC:

V komplexu jsou celkem 3 upravené toalety, 2 z nich se stejnými parametry se nachází v 5. a 3. nadzemním podlaží budovy B vedle dvojice výtahů. Obě přístupné toalety (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 180 cm, hloubka 234 cm) s nepravidelným půdorysem jsou samostatné. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je vždy zleva i zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka min. 96 cm). Toaletní mísy jsou vybaveny dvěma sklopnými madly.

Třetí upravená toaleta se nachází v 1. nadzemním podlaží naproti bufetu u spojovacího krčku budov A a B. Přístupná toaleta (dveře šířka 80; kabina šířka 160 cm, hloubka 232 cm) je rovněž samostatná. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 80 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Parkování:

V okolí budovy jsou prostorné parkovací kapacity bez vyhrazeného parkovacího stání. Podzemní garážová stání jsou přístupná pouze zaměstnancům s platnou parkovací kartou UK uživatelů a hostům ubytovací části.

Poznámky:

Mapováno 10/2018

Galerie:
UK - Fakulta sociálních věd - budova Jinonice   UK - Fakulta sociálních věd - budova Jinonice   UK - Fakulta sociálních věd - budova Jinonice   UK - Fakulta sociálních věd - budova Jinonice
Mapa