ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

ČZU - Technická fakulta

Částečně přístupný
Kontakty

Kamýcká 129
Praha 6




Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hlavní budova TF je rozdělena do tří samostatných bloků (západní, střední a východní), které jsou mezi sebou propojeny přízemní kolmou chodbou. Každý blok má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží, jednotlivá patra nejsou spojena výtahy. Propojení zajišťuje pouze schodiště (+ 12, + 12 schodů) a schodolez. Všechny tři posluchárny se nacházejí v přízemí. Upravený vstup je součástí západní budovy.

PŘÍZEMÍ

ZÁPADNÍ BUDOVA

Před vstupem do západního bloku jsou + 2 schody (výška 16 cm, hloubka 31 cm), které jsou kompenzovány přímou rampou (sklon 15 %, šířka 155 cm, délka 250 cm). Rampa není opatřena madly. Do manipulačního prostoru nad rampou zasahuje betonový odpadkový koš. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 73 cm, vedlejší křídlo šířka 77 cm) s prahem (výška 2 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. Z prostorného zádveří (šířka 514 cm, hloubka 170 cm) vedou do interiéru další dvoukřídlé dveře, které se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná.

STŘEDNÍ BUDOVA

Před vstupem do středního bloku jsou + 3 schody (výška 15 cm, hloubka 30 cm). Pro přístup lze využít otevřenou chodbu ze západní budovy. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (šířka 2x 83 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. Z prostorného zádveří (šířka 514 cm, hloubka 170 cm) vedou do interiéru další dvoukřídlé dveře, které se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná.

VÝCHODNÍ BUDOVA

Před vstupem do středního bloku jsou + 3 schody (výška 15 cm, hloubka 30 cm). Pro přístup lze využít otevřenou chodbu ze západní budovy. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (šířka 2x 83 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. Z prostorného zádveří (šířka 514 cm, hloubka 170 cm) vedou do interiéru další dvoukřídlé dveře, které se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná.

Interiér:

PŘÍZEMÍ

ZÁPADNÍ BUDOVA

Vpravo za vstupem jsou k dispozici dvě částečně přístupné toalety. Chodba je rozdělena na dvě výškové úrovně krátkou rampou (sklon 12 %, šířka 208 cm, délka 136 cm). Na pravé straně chodby jsou místnosti s jednokřídlými dveřmi (šířka 77 cm) s prahem (výška max. 2 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Na levé straně pak místnosti s jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) a prahem (výška max. 2 cm), které se otevírají mechanicky směrem ven. Výjimku tvoří zasedací místnost (č. 54) s dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo 77 cm, vedlejší křídlo 49 cm) a laboratoř katedry mechaniky a strojnictví s dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 75 cm, vedlejší křídlo šířka 78 cm), oboje se otevírají mechanicky směrem ven. Na konci chodby se nachází vedlejší vstup do objektu, před kterým je + 1 schod (výška 13 cm). Dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 75 cm, vedlejší křídlo šířka 80 cm) se otevírají mechanicky směrem ven.

STŘEDNÍ BUDOVA

Celý prostor je určen pro děkanát fakulty. Chodba je rozdělena na dvě výškové úrovně krátkou rampou (sklon 12 %, šířka 208 cm, délka 136 cm). Na pravé straně chodby jsou místnosti s jednokřídlými dveřmi (šířka 77 cm) s prahem (výška max. 2 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Na levé straně pak místnosti s jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) a prahem (výška max. 2 cm), které se otevírají mechanicky směrem ven. Výjimku tvoří Kafeterie s dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 76 cm, vedlejší křídlo šířka 78 cm) a posluchárna M1 s dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 70 cm, vedlejší křídlo šířka 75 cm), oboje se otevírají mechanicky směrem ven. Volná řada pro studenty na vozíku je v horní části posluchárny (hloubka 130 cm) u vstupních dveří. Na konci chodby se nachází vedlejší vstup do objektu, před kterým jsou + 2 schody (výška 18 cm, hloubka 30 cm). Dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 77 cm, vedlejší křídlo šířka 84 cm) se otevírají mechanicky směrem ven.

VÝCHODNÍ BUDOVA

Chodba je rozdělena na dvě výškové úrovně krátkou rampou (sklon 12 %, šířka 208 cm, délka 136 cm). Na pravé straně chodby jsou místnosti s jednokřídlými dveřmi (šířka 77 cm) s prahem (výška max. 2 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Na levé straně pak místnosti s jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) a prahem (výška max. 2 cm), které se otevírají mechanicky směrem ven. Výjimku tvoří laboratoř s dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 75 cm, vedlejší křídlo šířka 78 cm), oboje se otevírají mechanicky směrem ven. Na konci chodby se nachází vedlejší vstup do objektu, před kterým jsou + 2 schody (výška 15 cm, hloubka 32 cm). Dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 74 cm, vedlejší křídlo šířka 75 cm) se otevírají mechanicky směrem ven.

SPOJOVACÍ CHODBA

V příčné přízemní chodbě propojující jednotlivé bloky se nacházejí dvě menší posluchárny (M2, M3) s dvoukřídlými vstupními dveřmi (hlavní křídlo šířka 70 cm, vedlejší křídlo šířka 75 cm) s prahem (výška 2 cm), které se otevírají mechanicky směrem ven. Volná řada pro studenty na vozíku je v horní části posluchárny (hloubka 125 cm) u vstupních dveří.

OSTATNÍ PATRA

Jednotlivé bloky mají nepřístupné 1. a 2. patro s totožnými půdorysy jako v přízemí. Na pravé straně chodby jsou místnosti s jednokřídlými dveřmi (šířka 77 cm) s prahem (výška max. 2 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Na levé straně pak místnosti s jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) a prahem (výška max. 2 cm), které se otevírají mechanicky směrem ven. Výjimku tvoří seminární místnost v 1. patře západní budovy, která má dvoukřídlé dveře (šířka 2x 71 cm). V suterénu se nachází provozní a technické místnosti.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

Součástí objektu jsou dvě částečně přístupné toalety umístěné v oddělení WC muži a WC ženy.

Toaleta v oddělení WC muži (dveře šířka 76 cm; kabina šířka 176 cm, hloubka 140 cm) je přístupná přes předsíň (dveře šířka 77 cm; předsíň šířka 217 cm, hloubka 299 cm). Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 111 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.
Toaleta v oddělení WC ženy (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 279 cm, hloubka 176 cm) je přístupná přes předsíň (dveře šířka 77 cm; předsíň šířka 204 cm, hloubka 510 cm). Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 100 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Galerie:
ČZU - Technická fakulta   ČZU - Technická fakulta   ČZU - Technická fakulta   ČZU - Technická fakulta   ČZU - Technická fakulta   ČZU - Technická fakulta   ČZU - Technická fakulta   ČZU - Technická fakulta
Mapa