ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

ČZU - Kolej BCD

Částečně přístupný
Kontakty

Kamýcká 129
Praha 6




Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

V pětipodlažní budově kolejí B, C, D se nachází pouze běžné pokoje bez úprav pro osoby s omezenou schopností pohybu. Budova má několik nedostatečně upravených vstupů, v případě návštěvy osoby na vozíku lze využít uzamčený výtah přístupný z uliční úrovně na fasádě budovy. Návštěvu je nutno nahlásit dopředu. Jednotlivá patra jsou kromě schodiště propojena výtahy. V suterénu se nachází část učeben FTZ. V pravé části objektu jsou prostory ředitelství kolejí s vlastním neupraveným vstupem.

Před hlavním vstupem do budovy kolejí B, C, D se nachází + 6 schodů, které jsou nedostatečně kompenzovány přímou rampou (sklon 10 %, šířka 105 cm, délka 986 cm). Rampa je opatřena oboustranným madlem (výška 90 cm). Při otevření hlavního křídla vstupních dveří zužuje prostor nad rampou (šířka 56 cm) pevný odpadkový koš. Hlavní vstupní dveře objektu jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 80 cm, vedlejší křídlo šířka 62 cm) s prahem (výška 3 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Z prostorného zádveří (šířka 388 cm, hloubka 210 cm) vedou do interiéru další dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 76 cm, vedlejší křídlo 58 cm), které se otevírají mechanicky směrem do zádveří. Vpravo u dveří je k dispozici zvonková signalizace (výška 145 cm) a čtečka na kartu (výška 129 cm).

Interiér:

PŘÍZEMÍ

Za dveřmi vpravo se nachází recepce s pultem (výška 95 cm). Vstupní hala rozděluje objekt na dvě křídla.
Zvýšené přízemí levého křídla je přístupné přes + 5 schodů, které jsou nedostatečně kompenzovány přímou rampou (sklon 20 %, šířka 119 cm, délka 400 cm). Rampa je opatřena jednostranným madlem (výška 91 cm). Nachází se zde dva výtahy, menší výtah spojuje jednotlivá patra, druhý prostorný průchozí výtah kromě pater v objektu spojuje i zvýšené přízemí s uliční úrovní vně budovy. Vstup do výtahu z uliční úrovně je pouze na klíč. Návštěvu objektu je proto nutné domluvit dopředu. V případě ubytování studenta s omezenou schopností pohybu by mu byl klíč trvale zapůjčen.
Zvýšené přízemí pravého křídla je přístupné pouze přes + 5 schodů. Nachází se zde pouze kanceláře a uzamčený průchod do oddělení ředitelství kolejí. Ředitelství kolejí má vlastní vstup, který se nachází cca 30 m vpravo od hlavního vstupu do kolejí. Před vstupem je + 5 schodů, které nejsou kompenzovány. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 83 cm, vedlejší křídlo šířka 86 cm) s prahem (výška 2 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Ze stísněného zádveří (šířka 294 cm, hloubka 147 cm) vedou do interiéru další dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 80 cm, vedlejší křídlo šířka 83 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří. Před vlastním vstupem do prostor ředitelství se nachází dalších + 5 schodů. Vstupní dveře ke kancelářím jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 76 cm, vedlejší křídlo šířka 45 cm). Všechny kanceláře jsou přístupné jednokřídlými dveřmi (šířka min. 80 cm) s prahem (výška max. 2 cm). Výjimku tvoří místnosti C003, C004, C005, C006, B009, B013, B015, B016, B017, kde je vyšší práh (3 – 4 cm).

SUTERÉN

Suterén je kromě výtahu přístupný vlastním vchodem z druhé strany budovy, který se však nachází na mezipodestě vnitřního schodiště. Vstup tvoří jednokřídlé dveře (šířka 90 cm) s prahem, otevírají se mechanicky směrem ven. Do suterénu od dveří klesá – 9 schodů. Nachází se zde 3 učebny (S1, S2, S3), dvě pracovny (C62, C63) a laboratoře. Všechny místnosti jsou přístupné jednokřídlými dveřmi (šířka min. 80 cm) s prahem (výška max. 2 cm).

OSTATNÍ PATRA

V objektu se nacházejí dva typy pokojů, pokoje s vlastním hygienickým zázemím a pokoje se společným hygienickým zázemím na chodbě. Žádný pokoj ani hygienické zázemí neobsahuje úpravy pro osoby s omezenou schopností pohybu. Všechny pokoje mají jednokřídlé dveře (šířka min. 80 cm) s prahem (výška max. 2 cm). Na jednotlivých patrech se nachází dva typy společných kuchyněk s jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) s prahem (výška 2 cm), vybaveny jsou linkou s podjezdem (výška 79 cm). Menší kuchyňky mají omezený manipulační prostor. V 5. patře se nachází společenská místnost s dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 71 cm, vedlejší křídlo šířka 74 cm) s prahem (výška 2 cm). Ve zvýšeném přízemí je dále knihovna s jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) s prahem (výška 2 cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Knihovna je vybavena regály s knihami (výška 10 – 144 cm) a pultem (výška 76 cm).

Výtah:

Menší výtah (automaticky otevírané dveře šířka 70 cm; klec šířka 88 cm, hloubka 126 cm) spojuje jednotlivá patra budovy.

Prostorný průchozí výtah (automaticky otevírané dveře šířka 100 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 138 cm) kromě pater v objektu spojuje i zvýšené přízemí s uliční úrovní vně budovy.

WC:

K dispozici je pouze běžné hygienické zázemí.

Galerie:
ČZU - Kolej BCD   ČZU - Kolej BCD   ČZU - Kolej BCD   ČZU - Kolej BCD   ČZU - Kolej BCD   ČZU - Kolej BCD   ČZU - Kolej BCD   ČZU - Kolej BCD   ČZU - Kolej BCD   ČZU - Kolej BCD
Mapa