ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

ČZU - Kolej JIH, restaurace JIH

Částečně přístupný
Kontakty

Kamýcká 129
Praha 6




Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Šestipatrová budova kolejí JIH má trojtraktovou dispozici se střední chodbou. Část prostor je věnována hotelovým pokojům, větší část prostor pak slouží jako studentské pokoje. V 1. patře se nachází pokoj upravený pro osoby s omezenou schopnosti pohybu. Jednotlivá patra jsou kromě schodiště propojena třemi výtahy. V suterénu se nachází část učeben fakulty PEF a na každém patře je další jedna učebna této fakulty. Hlavní i vedlejší vstupy do budovy jsou nedostatečně upravené. V levé části budovy se nachází restaurace Klub JIH.

PŘÍZEMÍ

Před hlavním vstupem do budovy se nachází + 1 schod (výška 17 cm), který je kompenzován přímou rampou (sklon 15 %, šířka 91 cm, délka 144 cm). Rampa není opatřena madly. Hlavní vstupní dveře do objektu jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 80 cm, vedlejší křídlo šířka 86 cm) s prahem (výška 2 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. Z prostorného zádveří vedou do vstupní haly další dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 80 cm, vedlejší křídlo šířka 86 cm) s prahem (výška 2 cm), které se otevírají mechanicky směrem do zádveří. Vedlejší vstup se nachází na druhé straně budovy (viz. SUTERÉN).

SUTERÉN

Vedlejší vstup se nachází na druhé straně objektu v suterénu budovy. Komunikace před vstupem prudce klesá (sklon 16 %, délka cca 8 m) a její povrch tvoří nekvalitní asfalt. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 89 cm, vedlejší křídlo šířka 73 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. Z prostorného zádveří (šířka 328 cm, hloubka 520 cm) vedou do chodby další dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 90 cm, vedlejší křídlo šířka 98 cm) s prahem (výška 2 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří.

RESTAURACE KLUB JIH

V levé části objektu se nachází restaurace KLUB JIH přístupná z ulice přes + 3 schody (výška 15 cm, hloubka 34 cm), které jsou kompenzovány přímou rampou (sklon 9 %, šířka 120 cm, délka 476 cm). Rampa je opatřena jednostranným madlem (výška 110 cm). Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 74 cm, vedlejší křídlo šířka 79 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Z prostorného zádveří (šířka 324 cm, hloubka 200 cm), vedou do restaurace další totožné dveře, které se otevírají mechanicky směrem do zádveří.

Interiér:

PŘÍZEMÍ

Ve vstupní hale naproti dveřím je umístěna recepce s pultem (výška 110 cm). V objektu se nachází celkem 3 výtahy. 2 totožné výtahy jsou k dispozici v pravém křídle budovy a třetí výtah se nachází v levém křídle. Komunikace v přízemí jsou děleny trvale otevřenými dvoukřídlými dveřmi (průjezd šířka 125 – 166 cm). Dále se v přízemí nachází 3 učebny (č. 008, č. 009, č. 010) s jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) s prahem (výška 2 cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Učebny jsou vybaveny lavicemi s nedostatečným podjezdem (výška 65 cm). Dále se zde nachází kanceláře zaměstnanců a pokoje bez úprav pro osoby s omezenou schopností pohybu. Všechny místnosti mají jednokřídlé dveře (šířka min. 80 cm) s prahem (výška max. 2 cm).

SUTERÉN

V suterénu je celkem 8 učeben (S17, S18, S19, S23, S24, S25, S26, S29) a 2 kanceláře. Všechny místnosti mají jednokřídlé dveře (šířka min. 80 cm) s prahem (výška max. 2 cm). Učebny jsou vybaveny lavicemi s podjezdy (výška 70 cm). K dispozici je zde i přístupná toaleta.

OSTATNÍ PATRA

Třílůžkový pokoj upravený pro osoby s omezenou schopností pohybu (č. 149) se nachází v 1. patře. Pokoj je přístupný jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm) s prahem (výška 2 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Pokoj je vybaven stoly s nedostatečným podjezdem (výška 62 cm). Manipulační prostor v pokoji je dostatečný. Hygienické zázemí je prostorné, ale není uzpůsobeno pro použití osobami s omezenou schopností pohybu. Všechny ostatní pokoje v objektu jsou bez úprav. V 1. - 5. patře se nachází vždy jedna učebna fakulty PEF (č. 168, č. 268, č. 368, č. 468, č. 568). Učebny mají dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 61 cm, vedlejší křídlo šířka 67 cm) s prahem (výška 2 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Učebny jsou vybaveny lavicemi s nedostatečným podjezdem (výška 58 cm). Komunikace ve všech patrech jsou děleny trvale otevřenými dvoukřídlými dveřmi (průjezd šířka 125 – 166 cm).

RESTAURACE KLUB JIH

Restaurace je vybavena stoly s podjezdem (výška 70 cm).

Výtah:

2 totožné výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 210 cm) jsou k dispozici v pravém křídle budovy.

Třetí výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 140 cm) se nachází v levém křídle.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 183 cm, hloubka 271 cm) je k dispozici v suterénu. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 122 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Galerie:
ČZU - Kolej JIH, restaurace JIH   ČZU - Kolej JIH, restaurace JIH   ČZU - Kolej JIH, restaurace JIH   ČZU - Kolej JIH, restaurace JIH   ČZU - Kolej JIH, restaurace JIH   ČZU - Kolej JIH, restaurace JIH   ČZU - Kolej JIH, restaurace JIH   ČZU - Kolej JIH, restaurace JIH   ČZU - Kolej JIH, restaurace JIH   ČZU - Kolej JIH, restaurace JIH
Mapa