ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní trakt

Nepřístupný
Kontakty

V Lázních 3
Praha 5




Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Institut vzdělávání a poradenství se nachází v třípodlažní historické budově na katastrálním území Malá Chuchle. Skládá se z hlavní budovy a zadního traktu, který je přístupný z vnějšího dvora. V hlavní budově se v přízemí nachází dvě učebny a klubovna, v prvním patře kabinety a zázemí profesorů, ve druhém patře dále internát. V zadním traktu jsou k dispozici tři učebny.

HLAVNÍ BUDOVA

Chodník před objektem má proměnlivý příčný sklon (3 – 5 %) a nekvalitní dlážděný povrch. Hlavní vstup do budovy je bariérový. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 55 cm, vedlejší křídlo šířka 60 cm) a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace (výška 138 cm) se nachází vpravo u vstupu. Za dveřmi následují – 4 schody. K jejich překonání je možno využít schodolez. Vedlejší vstup je k dispozici z vnějšího dvora, přístupného cestou vlevo od budovy s podélným sklonem (až 12 %), dále přes otevřenou bránu (průjezd 185 cm). Před vedlejším vstupem je + 1 schod (výška 12 cm), který je kompenzován dřevěnou mobilní rampou (sklon 20 %, šířka 82 cm, délka 89 cm). Po instalování rampy stále zůstává výškový rozdíl (3 – 4 cm). Dveře vedlejšího vstupu jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 61 cm, vedlejší křídlo šířka 63 cm) a otevírají se mechanicky směrem dovnitř.

ZADNÍ TRAKT

Zadní trakt se skládá ze tří učeben samostatně přístupných z venkovního prostoru. Přístup k učebně č. 65 je přes + 1 schod (výška 21 cm), který je kompenzován mobilní dřevěnou rampou (sklon 23 %, šířka 81 cm, délka 86 cm). Následuje svažitý chodník (podélný sklon 8 %, délka 378 cm) zakončený jednokřídlými dveřmi (šířka 83 cm), které se otevírají mechanicky směrem ven.

Interiér:

HLAVNÍ BUDOVA

PŘÍZEMÍ
Vlevo za hlavním vstupem je pracovna hospodářky, přístupná přes jednokřídlé dveře (šířka 80 cm) s prahem (výška 2 cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř. V přízemí se nacházejí dvě totožné učebny (č. 7, 8) s jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) s prahem (výška 2 cm), otevírají se mechanicky směrem do učeben. Součástí vybavení jsou stoly s podjezdem (výška 70 cm). Naproti učebnám je klubovna s jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) s prahem (výška 2 cm), které se otevírají mechanicky směrem do klubovny. K dispozici jsou PC stoly s podjezdem (výška 73 cm) a kuchyňka bez podjezdu.

1. PATRO

1. patro je přístupné pouze přes schodiště (+ 13, + 12 schodů). Nachází se zde kabinety profesorů a zaměstnanců fakulty, sekretariát, zasedací místnost a běžné toalety. Část podlaží nad zadním traktem budovy je vyvýšená (+ 9 schodů). Všechny dveře jsou dostatečně široké (min. 80 cm) s prahem (max. 2 cm). Na chodbě jsou k dispozici PC stoly s podjezdem (výška 73 cm).

2. PATRO

Ve 2. patře se nachází chlapecký a dívčí internát přístupný přes schodiště (+ 12, + 12 schodů). Interiér i hygienické zázemí jsou bez úprav pro osoby s omezenou schopností pohybu.

ZADNÍ TRAKT

V chodbě vlevo je vstup do učebny přes jednokřídlé dveře (šířka 93 cm), otevírají se mechanicky směrem do učebny. Na podium ke katedře vedou + 2 schody (výška 15 cm, šířka 34 cm). Učebna je vybavena stoly s nedostatečným podjezdem (výška 60 cm). Před dveřmi do nepřístupné počítačové učebny se nacházejí + 2 schody (výška 22 cm, hloubka 36 cm). Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 99 cm, vedlejší křídlo šířka 106 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Nově postavený výukový pavilon je přístupný jednokřídlými dveřmi (šířka 108 cm), které se otevírají mechanicky do strany. Na podium ke katedře vedou + 2 schody (výška 21 cm, šířka 29 cm), které jsou kompenzovány rampou (sklon 12,5 %, šířka 105 cm, délka 272 cm). Rampa není opatřena madly. Prostor je vybaven stoly s podjezdem (výška 73 cm).

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

V chodbě před učebnou č. 65 se nachází vstup na upravenou toaletu, která je přesto hodnocena jako nepřístupná (dveře šířka 96 cm; kabina šířka 153 cm, hloubka 172 cm). Jednokřídlé dveře do WC nejsou označené a otevírají se mechanicky do strany. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 114 cm). U WC mísy chybí madla. Přístup je přes rampu (sklon 31 %, šířka 105 cm, délka 70 cm) a stísněnou předsíň jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm), které se otevírají mechanicky směrem ven z předsíně (šířka 113 cm, hloubka 106 cm).

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Galerie:
ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...   ČZU Institut vzdělávání a poradenství - hlavní budova, zadní...
Mapa