ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

ZŠ Jandusů - hlavní budova

Částečně přístupný
Kontakty

náměstí Bratří Jandusů 2/38
Praha 22

telefon +420 267710828


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Povrch komunikace v okolí objektu tvoří převážně kvalitní zámková dlažba. Dvoukřídlé vstupní dveře (šířka 2x 70 cm) s kamenným prahem (výška 3 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 133 cm) je k dispozici vlevo.

Interiér:

PŘÍZEMÍ

Za vstupem se nachází šatny (průchod šířka 85 cm), dále jedna učebna prvního stupně a cvičná kuchyňka s jednokřídlými dveřmi (šířka 94 cm). V pravém křídle je umístěna sborovna s ředitelnou. Přízemí zadního křídla je zvýšené, krátké schodiště (+5 schodů) překonává uzamčená šikmá schodišťová plošina (nosnost 250 kg; rozměry přepravní plochy šířka 80 cm, hloubka 105 cm). V zadním křídle se nachází další tři učebny prvního stupně s přístupem přes jednokřídlé dveře (šířka 86 cm) a uzamčený výtah nedostatečných rozměrů, který propojuje zvýšené přízemí s prvním patrem, druhým patrem a suterénem. Jedna upravená toaleta se nachází vedle cvičné kuchyňky na oddělení WC dívky, druhá, určená pro učitelský sbor, je před krátkým schodištěm s plošinou u zadního křídla.

1. PATRO

V prvním patře se nachází převážně učebny druhého stupně a odborné učebny. Část chodby mezi zadním křídlem a hlavní budovou je v mírném sklonu (2 – 3 %). Průchody do místností jsou širší než 80 cm. Manipulační prostor je dostatečný.

2. PATRO

Druhé patro sestává pouze ze zadního křídla s pěti učebnami prvního a druhého stupně. Interiér tříd je rozdělen na dvě výškové úrovně jedním schodem (výška 19 cm).

PODKROVÍ

Počítačová učebna v podkroví je z druhého patra přístupná šikmou schodišťovou plošinou (nosnost 225 kg; rozměry přepravní plochy šířka 76 cm, hloubka 90 cm). Vedlejší učebna je přístupná přes počítačovou učebnu chodbou ve sklonu (sklon 16 %, délka 230 cm, šířka 100 cm), nebo schodištěm z prvního patra. Další podkrovní učebna a učebna hudební výchovy je přístupná pouze schodištěm z prvního patra, nebo nevhodně přes kabinet se svislou zdvihací plošinou (nosnost 250 kg; rozměry přepravní plochy šířka 88 cm, hloubka 144 cm), toto propojení se však běžně nevyužívá.

SUTERÉN

V suterénu se nachází učebna výtvarné výchovy a tělocvična. Tělocvična je přístupná přes krátký nájezd (sklon 8,4 %, šířka 100 cm, délka 70 cm) přímo v jednokřídlých dveřích (šířka 101 cm). Hygienické zázemí tělocvičny není upraveno pro potřeby osob s omezenou schopností pohybu, sprchy mají vysokou obrubu. Ze suterénu je přístup na venkovní sportoviště jednokřídlými dveřmi (šířka 93 cm) a dále přímou rampou (sklon 10 %, šířka 200 cm, délka 800 cm), rampa není opatřena madly.

Výtah:

Uzamčený výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 89 cm, hloubka 119 cm) nedostatečných rozměrů spojuje suterén až 2. patro. V přízemí je přístup k výtahu přes šikmou schodišťovou plošinu. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena sklopným sedátkem a madlem na boční stěně. Zrcadlo v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 114 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 115 cm.

WC:

Přízemí v oddělení WC dívky

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 171 cm, hloubka 155 cm) je součástí oddělení WC dívky v přízemí. Kabina je přístupná přes dvě předsíně (1. předsíň šířka 136 cm, hloubka 348 cm, dveře šířka 88 cm; 2. předsíň šířka 167 cm, hloubka 269 cm, dveře šířka 80 cm). Jednokřídlé dveře do WC nejsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 118 cm). Toaletní mísa není vybavena madly.

WC v přízemí pro učitelský sbor

Upravená, přesto nepřístupná toaleta (dveře šířka 60 cm; kabina šířka 172 cm, hloubka 189 cm) z důvodů nevhodného směru otevírání dveří a jejich nedostatečné šířce se nachází v přízemí a je určena pro učitelský sbor. Jednokřídlé dveře do WC nejsou označené a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 123 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem, které je však vyviklané. Vzhledem k umístění madla na sloupku a umyvadlu je omezen manipulační prostor vedle WC mísy.

Toaleta u počítačové pracovny nemůže být vzhledem k rozměrům, způsobu otevírání dveří a vybavení chápána jako upravená toaleta pro osoby s omezenou schopností pohybu.

Parkování:

K dispozici jsou 2 vyhrazená parkovací stání, umístěná na parkovišti u objektu. Jedno stání je však vyhrazeno konkrétnímu zaměstnanci školy.

Poznámky:

Mapováno 9/2016

Galerie:
ZŠ Jandusů - hlavní budova   ZŠ Jandusů - hlavní budova   ZŠ Jandusů - hlavní budova   ZŠ Jandusů - hlavní budova   ZŠ Jandusů - hlavní budova   ZŠ Jandusů - hlavní budova
Mapa