ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

ZŠ Kunratice

Částečně přístupný
Kontakty

Předškolní 420/5
Praha - Kunratice

telefon +420 261097211


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Komunikace v okolí školy mají převážně rovný povrch se zámkovou dlažbou. Budova má čtyři trakty se společným hlavním vstupem a centrální komunikační halou.

Do areálu vede široká dvoukřídlá brána (šířka 2x 166 cm). Před hlavním vstupem do budovy školy je schodiště (+7 schodů), které vyrovnává dvouramenná zalomená rampa (1. úsek: sklon 9 %, šířka 111 cm, délka 717 cm, oboustranné madlo výška 88 cm;  2. úsek: sklon 9,5 %, šířka 123 cm, délka 484 cm, jednostranné madlo výška 90 cm) s vyhovující podestou (šířka 132 cm, délka 336 cm). Manipulační prostor nad rampou je dostatečný. Zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 150 cm) je k dispozici nad rampou, vlevo u vstupu. Dvoukřídlé vstupní dveře (hlavní křídlo šířka 91 cm, vedlejší křídlo šířka 99 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Z prostorné vstupní haly vede vpravo jednoramenná přímá rampa (sklon 10 %, šířka 208 cm, délka 508 cm, oboustranné madlo výška 94 cm) do traktu 1 (staré budovy), rovně pokračují dvoukřídlé dveře, totožné jako vstupní, do centrálního komunikačního prostoru, z nějž vybíhají trakty A, B a F. 

Interiér:

Vícepodlažní trakty komplexu jsou vzájemně propojeny pouze v přízemí prostřednictvím centrální komunikační haly, ze které je rovněž přímý přístup do bezbariérové školní auly.

Patra jednotlivých traktů pak individuálně propojují dispozičně a rozměrově shodné výtahy, s výjimkou traktu F, kde je pouze schodiště. V této části budovy však slouží žákům a případné veřejnosti pouze přízemí, ve kterém je umístěná přístupná tělocvična, školní bufet a hygienické zázemí s přístupnou toaletou.

Šatny, třídy, odborné učebny a sborovna se nacházejí ve zbývajících přístupných traktech. Manipulační prostor v interiéru je dostatečný, průchody jsou širší než 80 cm. Výjimkou jsou hlavní křídla dvoukřídlých dveří (šířka 2x 72 cm), které vedou v traktu 1 (staré budově) od výtahů a schodiště do chodeb ve všech podlažích této části komplexu.

Školní jídelna je umístěná v samostatné budově s vlastním vstupem. Na vnitroareálové komunikaci mezi školní budovou a jídelnou je převýšení (výška 13 cm), které tvoří obrubník. Bezbariérový přístup do jídelny je však možný po vnějším rovném chodníku podél plotu areálu a dále širokou dvoukřídlou bránou. Dvoukřídlé dveře jídelny (šířka 2x 85 cm) se se otevírají mechanicky směrem ven. Jídelna je vybavena samoobslužným pultem (výška 86 cm), židlemi a stoly (výška 73 cm, podjezd 71 cm).

Výtah:

Tři rozměrově totožné výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 147 cm) spojují přízemí a všechna patra jednotlivých traktů (1, A, B). Manipulační prostor před výtahy je dostatečný. Klece jsou vybaveny madlem (výška 92 cm) a zrcadlem na čelní stěně, dále sklopným sedátkem. Ovladače na nástupních místech jsou ve výšce max. 100 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 116 cm.

WC:

V komplexu se nachází celkem 5 upravených toalet. V přízemí a ve 2. patře traktu 1 se však kabiny nevyužívají a v současnosti slouží jako sklad.

Trakt A – přízemí

Přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 160 cm, hloubka 175 cm) je samostatná. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 89 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Trakt B – přízemí

Přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 282 cm, hloubka 226 cm) je samostatná se sprchovým koutem bez zvýšeného okraje. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 222 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Trakt F – přízemí

Přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 275 cm, hloubka 245 cm) je samostatná se sprchovým koutem bez zvýšeného okraje. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 208 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

U objektu je 1 vyhrazené parkovací stání.

Galerie:
ZŠ Kunratice   ZŠ Kunratice   ZŠ Kunratice   ZŠ Kunratice   ZŠ Kunratice   ZŠ Kunratice   ZŠ Kunratice   ZŠ Kunratice   ZŠ Kunratice   ZŠ Kunratice
Mapa