ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Základní škola Jižní IV.

Nepřístupný
Kontakty

Jižní IV 1750/10
Praha 4 – Spořilov

telefon +420 272763368


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

ZŠ je umístěna ve svažitém terénu (sklon 10 %), ulice Jižní se svažuje směrem dolů k ulici Hlavní. ZŠ má vlastní rozlehlou zahradu. Budova má několik vstupů do budov, zahrady, na sportoviště.  V orientačním systému se používá dělení objektu na části A, B, C, D, E, F, všechny prostory jsou přístupné pouze schodištěm nebo ze svažitého terénu. Kapacita školy je 690 žáků.

Hlavní vstup je v úrovni horní ulice Roztylské sady a vede do části D, využívají ho starší žáci 2. stupně. Prostranství před vchodem je s povrchem žulových kostek, před vstupem je +1 schod, vpravo je umístěna vyrovnávací rampa (sklon 13 %, šířka 150 cm, délka 131 cm), povrch rampy tvoří opět žulové kostky, rampa nemá madla a zarážku z levé strany. Horní podesta rampy tvoří nástupní plochu před vstupními dveřmi, šířka plochy je dostatečná, hloubka 173 cm. Vstupní dvoje dvoukřídlé dveře (šířka 2x 86 cm) se otevírají směrem ven, využívá se vstup vlevo. U dveří vlevo je umístěna nad schodem obousměrná zvonková signalizace (výška 155 cm, odsazení od vnější hrany schodu je 30 cm).

Vedlejší vstup je umístěný níže, pod hlavním vchodem, vede do části D, potažmo do A, využívají ho žáci 1. stupně. Vstup je bariérový, přístup je přes +10 schodů, vstupní dvoukřídlé dveře (šířka 2x 86 cm) se otevírají směrem ven do plochy (šířka 390 cm, hloubka 137 cm) nad schodištěm. U dveří vpravo je umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 146 cm, odsazení od rohu 40 cm).

Vedlejší vstup do jídelny v části A je osazený v terénu ještě  níže. Používá ho také veřejnost, která se zde stravuje. Přístup je od vedlejšího vchodu A dále chodníčkem (šířka 190 cm) klesajícím terénem (sklon 4 %, délka 300 cm; sklon 7 % délka 300 cm; sklon 12 %, délka cca 10 m) s nerovnostmi. Vstup je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 64 cm, vedlejší křídlo šířka 70 cm), otevírají se směrem ven. Následuje zádveří (šířka 243 cm, hloubka 246 cm), vstupní dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 64 cm, vedlejší křídlo šířka 70 cm), otevírají se směrem do zádveří a vedou dále do jídelny.

Samostatná budova F má přístup přes +3 schody, dvoje vstupní jednokřídlé dveře (šířka 90 cm) se otevírají směrem ven do plochy nad schodištěm (šířka 254 cm, hloubka 117 cm). Mezi oběma vchody je umístěna zvonková signalizace (výška 110 cm).

Interiér:

Za hlavním vstupem do části D je umístěna vpravo recepce s okénkem (výška 95 cm), do interiéru za recepcí a ke třídám vedou dále pouze schodiště. Učebny a prostory pro žáky v objektu A, B jsou v přízemí a v 1. patře, v části D v suterénu až ve 2. patře, v části s halou v suterénu a v přízemí, výtah není k dispozici. Část průchodů hlavními křídly dvoukřídlých dveří v interiéru má zúžený průchod.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

Upravené hygienické zázemí není k dispozici.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Galerie:
Základní škola Jižní IV.   Základní škola Jižní IV.   Základní škola Jižní IV.   Základní škola Jižní IV.
Mapa