ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Domov Vršovický zámeček

Částečně přístupný
Kontakty

Moskevská 120/21
Praha 10

telefon +420 277010191
telefon +420 734441479

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Vršovický zámeček je umístěn ve svažitém terénu. Kromě schodiště je možnost přístupu vlevo umístěnou strmou komunikací (sklon 19 %, šířka 2,20 m, délka 20 m) s povrchem z mozaikové dlažby z ulice Moskevská nebo pojížděnou komunikací z ulice Heroldovy sady (sklon 5,5 %, délka 30 m) s povrchem z žulových kostech. Dále je zámek dostupný z Heroldových sadů.

Kromě Centra sociálních služeb je část budovy využívána jako reprezentativní prostor MČ, slouží jako svatební obřadní síň se salonky a zázemím.

Před hlavním vstupem do Domova pro seniory jsou +2 schody kompenzované rampou (sklon 6 %, šířka 118 cm, délka 380 cm), rampa je opatřena madlem (výška 91 cm), povrch tvoří rovné desky.

Vstupní dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 85 cm, vedlejší křídlo šířka 35 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Obousměrná zvonková signalizace (výška 113 cm) je k dispozici. V provozu je kamerový systém. Za vstupem je otevřené zádveří (hloubka 300 cm), dále navazuje prostorná vstupní hala.

Interiér:

V přízemí ve vstupní hale je umístěna vlevo recepce s pultem (výška 80 cm), vpravo od vstupu je přístupná toaleta. Od recepce vedou vstupy vpravo a vlevo do dvou chodeb. Vstup je dvoukřídlými dveřmi z vnitřní strany na kód (výška 150 cm), dveře se otevírají mechanicky směrem do zádveří, šířka průchodu je dostatečná. Z chodeb je přístup ke schodišti (+8, +5, +8 schodů) a výtahu. Z chodby vlevo je přístup ke kancelářím sociální pracovnice a hygienickému zázemí.

Půdorys budovy je ve tvaru písmene U, uprostřed je umístěno atrium, vnitřní schodiště a výtahy jsou umístěny v místech zalomení chodeb. Prostory využívané klienty jsou v 1. až 3. patře.  Pro snadnější orientaci jsou jednotlivá patra barevně rozlišena.

V 1. patře je umístěn Domov pro seniory, vedoucí domova, pracovna personálu, jídelna, atrium a kuchyňka. Část vnitřní chodby (úsek mezi výtahy) podél společenské místnosti má šikmou podlahu (sklon 6,5 %, šířka 160 cm délka 650 cm, oboustranné madlo výška 91 cm). Z jídelny je přístup do zahrady dvojími dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 122 cm).

Ve 2. patře je Domov se zvláštním režimem, obývací pokoj, malá jídelna. K dispozici je koupelna s asistencí – mycí centrum s kompletní vybaveností (bezbariérová sprcha, vana, WC). Část vnitřní chodby (úsek mezi výtahy) podél společenské místnosti má šikmou podlahu (sklon 7,5 %, šířka 216 cm, délka 470 cm).

Ve 3. patře je Domov se zvláštním režimem, kuchyňka, tělocvična, místnost ergoterapie. Vybavení tvoří stoly (výška 75 cm) s podjezdem (výška 69 cm). Dále je odsud možný přístup do kaple šikmou schodišťovou plošinou (přepravní plocha šířka 80 cm, hloubka 100 cm, nosnost 250 kg), která kompenzuje +8 schodů, prostor kaple je vybaven mobilním nábytkem.

Ve všech patrech jsou pokoje s bezbariérovým hygienickým zázemím umožňujícím přístup i osoby používající vozík. Vnitřní dveře a průchody jsou šířky min. 80 cm.

Výtah:

Výtah větší (dveře automaticky otevírané, šířka 113 cm; klec šířka 165 cm, hloubka 235 cm) spojuje přízemí až 3. patro (odlišné značení ve výtahu a v budově, přízemí jako 1. NP), je průchozí. Vybavení klece tvoří madlo a zrcadlo na boční stěně a dále je k dispozici sedátko. Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 95 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 119 cm s odsazením od rohu 56 cm. .

Výtah menší (dveře automaticky otevírané, šířka 100 cm; klec šířka 119 cm, hloubka 225 cm) spojuje přízemí až 3. patro (odlišné značení ve výtahu a v budově, přízemí jako 1. NP), je průchozí. Vybavení klece tvoří madlo a zrcadlo na boční stěně a dále je k dispozici sedátko. Přivolavače na nástupních místech jsou ve výšce max. 95 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 119 cm s odsazením od rohu 56 cm.

WC:

Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 199 cm, hloubka 212 cm) je umístěna v přízemí u kanceláří. Přístup k míse WC z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 137 cm). Mísa WC je opatřena dvěma sklopnými madly.

Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 88 cm; kabina šířka 290 cm, hloubka 318 cm) je umístěna v přízemí proti recepci, se vstupem přímo ze vstupní haly. Přístup k míse WC z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 200 cm). Mísa WC je opatřena dvěma sklopnými madly.                                                    

Přístupné toalety jsou 2 v oddělení WC muži a 2 v oddělení WC ženy, jsou umístěny v 1. patře (2. NP) a tvoří zázemí jídelny. Obě kabiny v každém oddíle jsou zrcadlově uspořádány, takže je možný přístup k míse WC vždy zprava nebo zleva. Parametry místností a vybavenost si odpovídají. Kabiny (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 160 cm, hloubka 180 cm) mají přístup přes předsíň (dveře šířka 90 cm otevírané ven; rozměry místnosti šířka 186 cm, hloubka 480 cm). Přístup k míse WC z pohledu od vstupu do kabiny je u WC muži i ženy v jedné kabině zprava a v druhé zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 96 cm). Mísa WC je vždy opatřena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

K dispozici jsou dvě vyhrazená stání umístěná v blízkosti vstupu do budovy.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Galerie:
Domov Vršovický zámeček   Domov Vršovický zámeček   Domov Vršovický zámeček   Domov Vršovický zámeček   Domov Vršovický zámeček   Domov Vršovický zámeček   Domov Vršovický zámeček   Domov Vršovický zámeček   Domov Vršovický zámeček   Domov Vršovický zámeček
Mapa