ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dům pro seniory Tusarova

Přístupný
Kontakty

Tusarova 331/42
Praha 7

telefon +420 220580136


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Komunikaci v okolí objektu tvoří převážně kvalitní dlažba. Dvoukřídlé vstupní dveře (hlavní křídlo šířka 80 cm, vedlejší křídlo šířka 38 cm) s prahem (výška 2 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. K dispozici je zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 126 cm). Ze zádveří (šířka 193 cm, hloubka 510 cm) vedou jednokřídlé dveře (šířka 80 cm) do ordinace praktického lékaře, druhé dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 88 cm, vedlejší křídlo šířka 51 cm) vedou do hlavní chodby Domu pro seniory.

Interiér:

Služby pro klienty jsou umístěny v přízemí a v 1. patře, ve 2. až 7. patře jsou bytové jednotky, včetně 12 bytů s upraveným zázemím, určených pro klienty na vozíku. Jednotlivá patra jsou mezi sebou propojena dvěma výtahy.

V přízemí se nachází denní stacionář s upravenou toaletou. Vstup z hlavní chodby tvoří jednokřídlé dveře (šířka 90 cm). Stacionář je přístupný i přímo z ulice dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 90 cm). V prvním patře je k dispozici jídelna se stoly s podjezdem (výška 66 cm), upravená toaleta, rehabilitační místnost, místnost pro masáže a centrum osobní hygieny vybavené pouze běžným sprchovým koutem a menší vanou s otevíratelným bokem. Všechny průchody jsou širší než 80 cm, manipulační prostor je dostatečný.

Ve 2. – 7. patře jsou umístěny bytové jednotky, běžné byty jsou přístupné jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm), 12 upravených bytů jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm).

Výtah:

Jednotlivá patra propojují dva výtahy.

Prostorný výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 214 cm) spojuje 0. až 7. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem na boční a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 112 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 112 cm.

Druhý výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 144 cm) spojuje 0. až 7. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem na boční a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 110 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 114 cm.

WC:

WC v denním stacionáři

Přístupná toaleta (dveře šířka 81 cm; kabina šířka 248 cm, hloubka 202 cm) je součástí denního stacionáře v přízemí a je společná s upraveným sprchovým koutem. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 89 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

WC v 1. patře

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 201 cm, hloubka 217 cm) se nachází v prvním patře u jídelny. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 137 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

WC ve 2. – 7. patře

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 214 cm, hloubka 176 cm) se nachází ve 2. - 7. patře. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 115 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

Jedno vyhrazené parkovací stání se nachází v ulici Tusarova cca 50 m od vstupu do objektu.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Galerie:
Dům pro seniory Tusarova   Dům pro seniory Tusarova   Dům pro seniory Tusarova   Dům pro seniory Tusarova   Dům pro seniory Tusarova   Dům pro seniory Tusarova   Dům pro seniory Tusarova   Dům pro seniory Tusarova   Dům pro seniory Tusarova   Dům pro seniory Tusarova
Mapa