ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

CSS - Domov pro seniory Máchova

Částečně přístupný
Kontakty

Máchova 1029/14
Praha 2

telefon +420 222513321


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Komunikace před objektem má podélný sklon (5 %) a je tvořena mozaikovou dlažbou. Hlavní vstup do budovy je bariérový (+2 schody) s dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 60 cm, vedlejší křídlo šířka 65 cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace s obousměrnou komunikací je umístěna nad schody (výška 120 cm). V zádveří (šířka 207 cm, hloubka 573 cm) jsou další +4 schody, zakončené dvoukřídlými kyvnými dveřmi (šířka 2x 66 cm).

Vedlejší upravený uzamčený vstup se nachází cca 8 m vlevo od hlavního vstupu. Dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 74 cm, vedlejší křídlo šířka 57 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace (výška 89 cm) je umístěna u dveří vpravo. V zádveří (šířka 140 cm, hloubka 573 cm) kompenzuje výškový rozdíl přímá rampa s proměnlivým sklonem (sklon 6–13 %, šířka 140 cm, délka 250 cm), opatřená oboustranným madlem (výška 92 cm). Dále do chodby vedou dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 108 cm, vedlejší křídlo šířka 48 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří.

Interiér:

ZVÝŠENÉ PŘÍZEMÍ

V hlavní chodbě v přízemí se nachází jídelna s možností využití pro veřejnost se vstupem dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 107 cm, vedlejší křídlo šířka 44 cm). Jídelna je vybavena stoly s podjezdem (výška 73 cm) a výdejním pultem (výška 93 cm). U jídelny je umístěna běžná toaleta a upravená, přesto nepřístupná toaleta v oddělení WC muži. Z přízemí je možné vstoupit na terasu ve vnitrobloku dvojími za sebou jdoucími jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm). Terasa je vybavena stoly s podjezdem (výška 70 cm). Jednotlivá patra jsou kromě schodiště (+12, +12 schodů) propojena dvěma osobními výtahy.

1. PATRO

V prvním patře se nachází mycí centrum a 4 pokoje klientů s upraveným, přesto nepřístupným hygienickým zázemím. Manipulační prostor v pokojích je dostatečný, pokoje jsou přístupné přes jednokřídlé dveře (šířka 100–110 cm). Místnost pro rehabilitaci, relaxační místnost a kanceláře sociálních pracovnic jsou přístupné dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 80 cm, vedlejší křídlo šířka 44 cm).

2. – 3. PATRO

Ve druhém a třetím patře se nachází menší společná koupelna a další pokoje klientů s upraveným, přesto nepřístupným hygienickým zázemím. Manipulační prostor v pokojích je dostatečný, pokoje jsou přístupné přes jednokřídlé dveře (šířka 100–110 cm). Dále jídelna s dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 80 cm, vedlejší křídlo šířka 44 cm), vybavená stoly s podjezdem (výška 70 cm) a sesterna.

4. PATRO

Ve čtvrtém patře se nachází ředitelství přístupné dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 91 cm, vedlejší křídlo šířka 55 cm), dále 4 pokoje s upraveným hygienickým zázemím (sprchový kout bez převýšení), jehož součástí je toaleta s nedostatečným manipulačním prostorem. Vstup do pokojů tvoří jednokřídlé dveře (šířka 100 cm).

Výtah:

Jednotlivá patra jsou mezi sebou propojena dvěma osobními výtahy umístěnými vedle sebe.

1. výtah – Výtah (automatické dveře šířka 80 cm; klec šířka 108 cm, hloubka 139 cm) spojuje přízemí až 4. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena zrcadlem a madlem na čelní stěně (výška 100 cm). Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce 106 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 116 cm.

2. výtah – Výtah (automatické dveře šířka 90 cm; klec šířka 107 cm, hloubka 214 cm) spojuje přízemí až 4. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec  je vybavena zrcadlem a madlem na čelní stěně (výška 100 cm). Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce 106 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 116 cm.

WC:

V přízemí se nachází upravená, přesto nepřístupná toaleta v oddělení WC muži (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 141 cm, hloubka 271 cm). Přístup do kabiny je přes předsíň (dveře šířka 90 cm; předsíň šířka 138 cm, hloubka 125 cm). Jednokřídlé dveře kabiny se otevírají mechanicky směrem ven. Mísa je umístěna na středu zadní stěny, šířka místa pro vozík je nedostatečná (šířka 52 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným madlem, které však nelze sklopit.

Mycí centrum (dveře šířka 90 cm; místnost šířka 459 cm, hloubka 256 cm) s asistencí je vybaveno vanou umístěnou v prostoru (horní hrana výška 63 cm). Přístup do vany je zajištěn zvedákem.

Ve druhém a třetím patře je k dispozici malá koupelna (dveře šířka 90 cm; místnost šířka 176 cm, využitelná hloubka 90 cm) s vanou (horní hrana výška 62 cm). Přístup do vany je zajištěn zvedákem. Manipulační prostor je stísněný.

Parkování:

U objektu nejsou vyhrazená parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu. 7 parkovacích míst je vyhrazeno pro potřeby CSS.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Mapováno 6/2016.

Galerie:
CSS - Domov pro seniory Máchova   CSS - Domov pro seniory Máchova   CSS - Domov pro seniory Máchova   CSS - Domov pro seniory Máchova   CSS - Domov pro seniory Máchova   CSS - Domov pro seniory Máchova   CSS - Domov pro seniory Máchova   CSS - Domov pro seniory Máchova
Mapa