ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

DPS Máchova

Přístupný
Kontakty

Máchova 704/3
Praha 2

telefon +420 236044179
telefon +420 236044274

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Komunikace v okolí objektu je tvořena mozaikovou dlažbou v podélném sklonu (8 %). Objekt DPS Máchova tvoří dva propojené objekty Máchova 3 a 5.

Hlavní vstup Máchova 3 je bariérový, za dvoukřídlými vstupními dveřmi (šířka 2x 74 cm) je +9 schodů. Následují další dvoukřídlé dveře (šířka 2x 77 cm) do chodby zvýšeného přízemí.

Upravený vstup Máchova 5 tvoří jednokřídlé dveře (šířka 105 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. K dispozici je zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 142 cm). Převýšení za dveřmi vyrovnává přímá rampa (sklon 8 %, šířka 166 cm, délka 414 cm) opatřená jednostranným madlem (výška 93 cm).

Interiér:

DPS tvoří zvýšené přízemí až 4. patro. Objekty jsou mezi sebou propojeny v každém patře společnou chodbou (s výjimkou 4. patra). Všechny výškové úrovně mezi sebou propojují dva osobní výtahy, z nichž jeden má nedostatečné rozměry. V přízemí se nachází kontaktní centrum pro pečovatelské služby přístupné dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 80 cm). Z přízemí je možný vstup na zahradu ve vnitrobloku dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 80 cm, vedlejší křídlo šířka 38 cm). Povrch vnitrobloku tvoří kvalitní dlažba, rozdílné výškové úrovně jsou propojeny přímou rampou (sklon 8 %, šířka 178 cm, délka 600 cm) opatřenou oboustranným madlem (výška 99 cm).

V jednotlivých patrech se nachází celkem 5 bytů upravených pro osoby s omezenou schopností pohybu. Byty jsou přístupné jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm) s prahem (výška 2 cm). Manipulační prostor je (s výjimkou prostoru před kuchyňskou linkou) dostatečný, průchody jsou širší než 80 cm. Část kuchyňské linky je vybavena mobilním kontejnerem, který umožňuje podjezd (výška 83 cm). Manipulační prostor před linkou je zúžený (hloubka 90 cm).

Ostatní byty nejsou upravené pro užívání osobami s tělesným postižením.

Výtah:

Prostornější výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 141 cm) spojuje 0. až 4. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena zrcadlem na čelní a madlem na boční stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 110 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 116 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 91 cm; kabina šířka 267 cm, hloubka 206 cm) s vhodně upraveným sprchovacím prostorem je součástí pěti bytových jednotek, určených pro osoby s omezenou schopností orientace. Jednokřídlé dveře do WC se otevírají mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 199 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

U objektu nejsou vyhrazená parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu. 1 místo je obecně vyhrazeno pro potřeby CSS.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Mapováno 9/2016.

Galerie:
DPS Máchova   DPS Máchova   DPS Máchova   DPS Máchova   DPS Máchova   DPS Máchova   DPS Máchova
Mapa