ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dům Naděje Praha Záběhlice – Azylový dům

Nepřístupný
Kontakty

K Prádelně 165/2
Praha 10 – Záběhlice

telefon +420 775868864


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Před vstupem do budovy jsou +3 schody kompenzované rampou (podélny sklon 6,5 %, délka 660 cm, šířka 117 cm). Rampa je opatřena madlem (výška 93 cm), příčný profil rampy je po stranách zvýšený a ve středu propadlý (tvar písmene „V“) v oboustranných sklonech 5 %.

Vstup je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 61 cm, vedlejší křídlo šířka 72 cm), u vstupu vlevo je umístěna zvonková signalizace (výška 130 cm).

Interiér:

Z chodby za vstupem vpravo je jídelna, vstupní jednokřídlé dveře (šířka 90 cm) se otevírají směrem dovnitř. Vybavení tvoří stoly s podjezdem (výška 70 cm). Místnost slouží jako víceúčelový prostor: klubovna a knihovna, k dispozici je stůl s počítačem (podjezd výška 72 cm).

Dále v chodbě vlevo je umístěn menší výtah, který spojuje přízemí až 2. patro. V konci se chodba rozděluje – vpravo je přístup kromě dvou pokojů k částečně přístupné toaletě, vlevo k prádelně a upravené koupelně s WC, dále k upravené kuchyňce. Vstupní dveře do místností jsou min. šířky 80 cm.

Rovně na konci chodby je schodiště na zahradu (-4 schody), přímý přístup na zahradu je pouze postranním vjezdem.

Dům nabízí ubytování mužům i ženám v důchodovém věku v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. Pokoje jsou v přízemí až 2. patře přístupném kromě schodiště i menším výtahem. Hygienické zázemí v patrech je pouze běžné a společné, není součástí vybavení pokojů.

Výtah:

Výtah (automatické dveře šířka 80 cm; klec šířka 85 cm, hloubka 118 cm) spojuje přízemí až 2. patro. Manipulační plocha před výtahem je omezená, vstup je vsazený do výklenku (šířka 98 cm, hloubka 40 cm). Klec je vybavena sklopným sedátkem. Zrcadlo a madlo nejsou k dispozici. Ovladač na nástupních místech je umístěn vpravo v rohu ve výšce max. 118 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 157 cm.

WC:

Částečně přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 190 cm, hloubka 220 cm) je umístěna v přízemí. Toaleta je přístupná přes předsíň (dveře šířka 90 cm; místnost šířka 190 cm, hloubka 218 cm). Přístup k míse WC z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 122 cm). Toaletní mísa je vybavena pevným zalomeným madlem a sklopným madlem.

Koupelna – upravené hygienické zázemí WC se sprchou a vanou

Přístup na hygienu je přes prádelnu, vstupní dveře (šířka 90 cm) se otevírají směrem ven. Do koupelny vedou jednokřídlé dveře (šířka 90 cm), otevírají se směrem dovnitř.  Vybavení tvoří běžná mísa WC bez madel, vana a sprchovací plocha se vstupní dvoukřídlou prosklenou zástěnou (šířka průchodu 115 cm). Podlaha (sklon 3 %) je bez zvýšeného ohraničení, k dispozici je sklopné sedátko nebo sprchovací židle.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Galerie:
Dům Naděje Praha Záběhlice – Azylový dům   Dům Naděje Praha Záběhlice – Azylový dům   Dům Naděje Praha Záběhlice – Azylový dům   Dům Naděje Praha Záběhlice – Azylový dům   Dům Naděje Praha Záběhlice – Azylový dům
Mapa