ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Gerontologické centrum - Šimůnkova

Částečně přístupný
Kontakty

Šimůnkova 1600/5
Praha 8

telefon +420 286883676


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístupová komunikace k areálu Gerontologického centra je v podélném sklonu (4,5 %). Vstup do areálu je přes jednokřídlou branku (šířka 86 cm). K dispozici je zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 148 cm). Povrch chodníku v místě branky tvoří rozbitý asfalt. Vnitroareálová komunikace k hlavnímu vstupu do objektu klesá v podélném sklonu (až 12 %, délka cca 5 m).

Hlavní vstup do objektu tvoří dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 87 cm, vedlejší křídlo šířka 44 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. K dispozici je zvonková signalizace (výška 157 cm). Ze zádveří (šířka 130 cm, hloubka 190 cm) vedou do interiéru další dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 89 cm, vedlejší křídlo šířka 55 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří.

Součástí objektu je denní stacionář s vlastním vstupem na pravé části budovy. Část komunikace před vstupem je v podélném sklonu (8 – 10 %) a je zakončená jednokřídlou brankou (šířka 86 cm). Vstup do stacionáře tvoří jednokřídlé dveře (šířka 90 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Stacionář je propojen s budovou centra i interiérem.

Interiér:

Za vstupem se nachází recepce opatřená pultem (výška 102 cm). Vpravo od recepce je ordinace gerontologa s jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm). Dále jsou v přízemí kanceláře sociálních pracovnic, kavárna a denní stacionář. Manipulační prostor je dostatečný, průchody jsou širší než 80 cm.

Lůžková část se nachází v 1. patře, které s přízemím propojuje osobní výtah u recepce. Pokoje jsou přístupné jednokřídlými dveřmi (šířka min. 80 cm), které se otevírají mechanicky směrem do strany. Pokoje nemají vlastní upravené hygienické zázemí. U všech klientů se předpokládá asistence se základní hygienou. K dispozici je společná upravená, přesto nepřístupná koupelna na chodbě.

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 109 cm; klec šířka 124 cm, hloubka 221 cm) spojuje přízemí a 1. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem na boční stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Zrcadlo v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 102 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 115 cm.

WC:

Upravená přesto nepřístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 241 cm, hloubka 233 cm) se sprchou je samostatná a nachází se v 1. patře na chodbě lůžkové části. Jednokřídlé dveře do WC se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Mezi WC mísou a sprchovacím prostorem je zeď, prostor pro vozík vedle WC mísy chybí.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Galerie:
Gerontologické centrum - Šimůnkova   Gerontologické centrum - Šimůnkova   Gerontologické centrum - Šimůnkova
Mapa