ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dům sociálních služeb DSS II.

Částečně přístupný
Kontakty

S. K. Neumanna 2475
Praha 8

telefon +420 607190170


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístupová komunikace z ulice Nad Rokoskou je v obtížném podélném sklonu (sklon 16 – 18 %, délka cca 50 m). Před hlavním vstupem do budovy je brána pro automobily. Pro dálkové otevření brány personálem je k dispozici zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 140 cm). Jednokřídlé dveře do vlastní budovy se otevírají automaticky směrem do strany. Šířka průjezdu je dostatečná. Z prostorného zádveří vedou do vstupní haly v přízemí budovy další totožné dveře.

Vedlejší vstup je možný z parkoviště objektu přímo do osobního výtahu, který propojuje parkoviště s přízemím budovy.

Interiér:

Ve vstupní hale se nachází upravená toaleta a budoucí prostory pro ergoterapii a fyzioterapii. Pobytová část Obvodního ústavu sociálně-zdravotnických služeb je umístěna v přízemí. K dispozici jsou pokoje s dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 90 cm, vedlejší křídlo šířka 30 cm) a upraveným hygienickým zázemím pro osoby s omezenou schopností pohybu. Rozšířená část chodby je pojata jako společenská místnost (jídelna) a je vybavena stoly s možností podjezdu (výška 68 cm). Manipulační prostor v interiéru je dostatečný, všechny průjezdy jsou širší než 80 cm.

První patro objektu se pronajímá soukromému subjektu a je přístupné dvěma osobními výtahy. Zahrada na střeše je přístupná pouze systémem strmých lávek (sklon 20 – 25 %).

K budově patří i rozsáhlá zahrada s přístupem z parkoviště.

Výtah:

Výtah ve vstupní hale (automaticky otevírané dveře šířka 110 cm; klec šířka 120 cm, hloubka 232 cm) spojuje přízemí a 1. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 114 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 113 cm.

Druhý výtah (automaticky otevírané dveře šířka 110 cm; klec šířka 120 cm, hloubka 234 cm) spojuje úroveň parkoviště, přízemí a 1. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 114 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 115 cm.

WC:

WC ve vstupní hale

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 177 cm, hloubka 196 cm) je samostatná a nachází se v přízemí u vstupu do objektu. Jednokřídlé dveře do WC nejsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 108 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Koupelna v upravených pokojích

Upravená koupelna (dveře šířka 83 cm; kabina šířka 223 cm, hloubka 177 cm) se nachází v jednotlivých pokojích. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem do strany. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 98 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem. Součástí koupelny je volný sprchovací prostor se sklopným sedátkem.

Parkování:

K dispozici je 1 vyhrazené parkovací stání umístěné na parkovišti u objektu.

Poznámky:

Mapováno 7/2017

Galerie:
Dům sociálních služeb DSS II.   Dům sociálních služeb DSS II.   Dům sociálních služeb DSS II.   Dům sociálních služeb DSS II.   Dům sociálních služeb DSS II.   Dům sociálních služeb DSS II.
Mapa