ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Domov pro seniory Nová slunečnice

Částečně přístupný
Kontakty

Na Hranicích 674/18
Praha 8

telefon +420 603154276


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístupová asfaltová komunikace k objektu je v podélném sklonu (4 – 6 %). Dvoukřídlé vstupní dveře se otevírají automaticky do stran, šířka průjezdu je dostatečná. Z prostorného zádveří vedou do vstupní haly další totožné dveře.

Interiér:

Prostory DPS se nachází celkem v pavilonech 1 – 4. Pavilony jsou mezi sebou propojeny vnitřní chodbou v úrovni přízemí a jednotlivá patra pavilonů propojují samostatné výtahy.

PAVILON 1

V přízemí pavilonu 1 je umístěna jídelna vybavená stoly s možností podjezdu (výška 71 cm) a knihovna. U jídelny se nachází upravená toaleta. Manipulační prostor je dostatečný, všechny průjezdy na patře jsou širší než 80 cm. V prvním patře je umístěno kontaktní místo sociálních pracovnic a kulturní sál s přístupem dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 74 cm) s vysokým prahem (výška 3 – 4 cm). U kulturního sálu je k dispozici upravená toaleta.

PAVILON 2

Část přístupové chodby od pavilonu 1 je v podélném sklonu (sklon 8 %, délka 15 m). V pavilonu 2 se nachází pokoje pro klienty se zvýšenou péčí. V přízemí je umístěna ordinace praktického lékaře, v prvním a druhém patře jsou pokoje s jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm). Součástí vybavení pokoje je pouze běžná toaleta. Na každém patře se nachází společná koupelna s mycím lůžkem, vanou bez zvedáku a sprchovacím prostorem bez převýšení.

PAVILON 3 a 4

Ve dvou totožných pavilonech jsou umístěny pokoje pro klienty v režimu běžné péče. Pokoje se nachází v přízemí až třetím patře. S výjimkou dvou pokojů na každém podlaží, které mají vlastní koupelnu, jsou součástí vybavení pouze běžné toalety. Na každém patře je opět společná koupelna.

Výtah:

Jednotlivá patra každého pavilonu propojuje samostatný osobní výtah. Pavilony 2, 3 a 4 navíc lůžkový výtah.

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 155 cm) spojuje přízemí a 1. patro pavilonu 1. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 109 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 118 cm.

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 142 cm) spojuje přízemí až 2. patro pavilonu 2. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 111 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 106 cm. Totožný výtah propojuje i přízemí až 3. patro pavilonů 3 a 4.

Lůžkový výtah (automaticky otevírané dveře šířka 110 cm; klec šířka 160 cm, hloubka 230 cm) spojuje přízemí až 2. patro pavilonu 2. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 111 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 115 cm. Totožný výtah propojuje i přízemí až 3. patro pavilonů 3 a 4.

WC:

Upravená, přesto nepřístupná toaleta s nevhodným směrem otevírání dveří (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 170 cm, hloubka 225 cm) je samostatná a nachází se v přízemí pavilonu 1 u jídelny. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 132 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem. V době mapování (9/2017) bylo sklopné madlo vyviklané.

Upravená, přesto nepřístupná toaleta s nevhodným směrem otevírání dveří (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 153 cm, hloubka 380 cm) je samostatná a nachází se v 1. patře pavilonu 1. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 105 cm). Toaletní mísa je vybavena pouze jedním sklopným madlem, pevné madlo na straně u zdi chybí.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Mapováno 7/2017

Galerie:
Domov pro seniory Nová slunečnice   Domov pro seniory Nová slunečnice   Domov pro seniory Nová slunečnice   Domov pro seniory Nová slunečnice   Domov pro seniory Nová slunečnice   Domov pro seniory Nová slunečnice   Domov pro seniory Nová slunečnice
Mapa