ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Domov pro seniory Kobylisy

Přístupný
Kontakty

Mirovická 19/1027
Praha 8

telefon +420 284001711


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Prostory domova pro seniory se nachází ve dvou objektech A a B, které jsou mezi sebou v přízemí propojeny spojovacím krčkem s jídelnou. Umístění ve svahu umožňuje využití suterénu objektu B, který je vedený jako samostatný objekt C.

Nejvhodnější vstup do komplexu budov je v přízemí objektu A dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 84 cm, vedlejší křídlo šířka 40 cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř.

Další možný vstup je do přízemí objektu B dlouhou dvouramennou zalomenou rampou (1. úsek sklon 12 %, šířka 110, délka 11 m; 2. úsek sklon 7 %, šířka 230 cm, délka 313 cm) opatřenou oboustranným madlem (výška 105 cm). Jednokřídlé vstupní dveře (šířka 111 cm) se otevírají mechanicky směrem ven.

Nejméně vhodný vstup je do objektu C (suterén objektu B). Krátké schodiště (+3 schody) nedostatečně vyrovnává nepravidelný nájezd (sklon 14 – 16 %, šířka 102 cm, délka 260 cm). V polovině nájezdu jsou dvoukřídlé vstupní dveře (šířka 2x 74 cm), otevírají se mechanicky směrem ven.

Interiér:

Pro potřeby domova seniorů je v objektu A i B využíváno přízemí, první patro a suterén objektu B (objekt C). Jednotlivá podlaží jsou propojena dvěma totožnými výtahy. Manipulační prostor je dostatečný, všechny průchody v interiéru jsou širší než 80 cm. K dispozici jsou pokoje bez hygienického zázemí. Na každém podlaží se nachází mycí centra se sprchovacím prostorem s přístupem bez převýšení. Celkový počet mycích center je 19, zhruba polovina je vybavena upravenou toaletou pro klienty s omezenou schopností pohybu.

V propojovacím krčku mezi objekty A a B se nachází jídelna se stoly s možností podjezdu (výška 67 cm) a společenská místnost s přístupem chodbou v podélném sklonu (sklon 5,5 %).

Výtah:

Dva totožné výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 109 cm; klec šířka 157 cm, hloubka 227 cm) spojují přízemí a 1. patro objektů A a B, v případě objektu B i suterén. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 116 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 115 cm.

WC:

K dispozici je celkem 19 mycích center, z nichž zhruba polovina má upravenou toaletu. Nejčastěji se vyskytují toalety s následujícími, nebo velmi podobnými parametry.

Přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 189 cm, hloubka 205 cm) je součástí mycího centra. Jednokřídlé dveře do WC nejsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 103 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 156 cm, hloubka 262 cm) je součástí mycího centra. Jednokřídlé dveře do WC nejsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 112 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 145 cm, hloubka 146 cm) je součástí mycího centra. Jednokřídlé dveře do WC nejsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 80 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Mapováno 7/2017

Galerie:
Domov pro seniory Kobylisy   Domov pro seniory Kobylisy   Domov pro seniory Kobylisy   Domov pro seniory Kobylisy   Domov pro seniory Kobylisy   Domov pro seniory Kobylisy   Domov pro seniory Kobylisy
Mapa