ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dům s pečovatelskou službou Roháčova

Přístupný
Kontakty

Roháčova 268/24
Praha 3

telefon +420 222586260


Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Schodiště (+4 schody) před hlavním vstupem z ulice Roháčova překonává dvouramenná zalomená rampa (1. úsek sklon 8 %, šířka 128 cm, délka 252 cm; 2. úsek sklon 8 %, šířka 134 cm, délka 380 cm) s oboustranným madlem (výška 88 cm). Dvoukřídlé dveře hlavního vstupu se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. Z prostorného zádveří vedou do interiéru další totožné dveře.

Interiér:

Prostory DPS se nachází ve zvýšeném přízemí až 7. patře. Všechna patra propojuje čtveřice osobních výtahů. Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Všechny průchody jsou širší než 80 cm.

Ve zvýšeném přízemí se kromě recepce nachází zázemí sociálních pracovnic a pečovatelek, klub seniorů s upravenou toaletou pro osoby s omezenou schopností pohybu, ordinace praktického lékaře a kancelář vedoucí pečovatelek s přístupem trojramennou zalomenou rampou (1. úsek sklon 10 %, šířka 126 cm, délka 208 cm; 2. úsek sklon 8,5 %, šířka 128 cm délka 88 cm; 3. úsek sklon 12 %, šířka 128 cm, délka 119 cm) s oboustranným madlem (výška 93 cm).

V 1. patře je jídelna s přístupem přes část chodby ve sklonu (sklon 12 %, délka 3 m) s oboustranným madlem (výška 98 cm). Jídelna je vybavena stoly s možností podjezdu (výška 65 cm).

V 7. patře se nachází centrum osobní hygieny. V první místnosti (šířka 278 cm, hloubka 375 cm) je sprchovací prostor s přístupem bez převýšení a mobilní sprchovací židlí. K dispozici je také WC mísa s přístupem zleva (šířka 200 cm) a dvěma sklopnými madly. Ve druhé místnosti se nachází vana se zvedákem.

Celkem je k dispozici 140 pokojů, 16 pokojů je upraveno pro užívání osobami s omezenou schopností pohybu.

Výtah:

K dispozici jsou dvě dvojice výtahů. První dva výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 210 cm) spojují zvýšené přízemí až 7. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 111 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 116 cm.

Další dva výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 140 cm) spojují zvýšené přízemí až 7. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 111 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 116 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 85 cm; kabina šířka 226 cm, hloubka 223 cm) je samostatná a nachází se v přízemí u klubu seniorů. Jednokřídlé dveře do WC nejsou označené a otevírají se mechanicky směrem do strany. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva i zprava. Prostor pro vozík zprava vedle WC mísy je dostatečný (šířka 86 cm), zleva je blokován skříní (šířka 70 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Součástí DPS je středisko osobní hygieny, jeho popis se nachází v části „interiér“.

Parkování:

K dispozici jsou 4 vyhrazená parkovací stání umístěná na parkovišti u vstupu do objektu.

Poznámky:

Mapováno 1/2019

Galerie:
Dům s pečovatelskou službou Roháčova   Dům s pečovatelskou službou Roháčova   Dům s pečovatelskou službou Roháčova   Dům s pečovatelskou službou Roháčova   Dům s pečovatelskou službou Roháčova   Dům s pečovatelskou službou Roháčova   Dům s pečovatelskou službou Roháčova   Dům s pečovatelskou službou Roháčova
Mapa