ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dům s pečovatelskou službou Krásova

Částečně přístupný
Kontakty

Krásova 1841/4
Praha 3

telefon +420 222116451


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Ulice Krásova je v obtížném podélném sklonu (10 – 13 %). Hlavní vstup do budovy je bariérový. Před vstupem je nízký schod (výška 2 – 8 cm). Dvoukřídlé vstupní dveře (šířka 2x 69 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. K dispozici je zvonková signalizace (výška 138 cm). Za dveřmi je schodiště (+10 schodů) do zvýšeného přízemí.

Vedlejší upravený vstup se nachází cca 10 m od hlavního. Jednokřídlé dveře (šířka 90 cm) s vysokým prahem (výška 3 – 5 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. K dispozici je zvonková signalizace (výška 136 cm). Krátké schodiště za vstupem (-5 schodů) překonává dvouramenná zalomená rampa (1. úsek sklon 12,5 %, šířka 129 cm, délka 430 cm, 2. úsek sklon 13 %, šířka 129 cm, délka 123 cm) opatřená oboustranným madlem (výška 87 cm). Vstup vede na úroveň suterénu.

Interiér:

Prostory DPS se nachází v suterénu až v 5. patře. Jednotlivá patra propojuje osobní výtah. V suterénu (úroveň vedlejšího upraveného vstupu) je upravená toaleta pro osoby s omezenou schopností pohybu, jídelna a klub seniorů se stoly s možností podjezdu (64 cm) a s přístupem na dvorek svislou plošinou (nosnost 400 kg; rozměry přepravní plochy šířka 85 cm, hloubka 130 cm).

V přízemí se nachází ordinace praktického lékaře, kancelář pečovatelek a hygienické centrum se sprchovacím prostorem bez převýšení a vanou bez zvedáku. K dispozici je také upravená toaleta pro osoby s omezenou schopností pohybu.

V domě je celkem 77 bytů s jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) a hygienickým zázemím bez úprav pro osoby na vozíku.

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 100 cm, hloubka 125 cm) spojuje suterén až 5. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 120 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 122 cm.

WC:

WC ve vstupní hale

Částečně přístupná uzamčená toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 286 cm, hloubka 184 cm) se nachází v suterénu u jídelny a je součástí oddělení WC ženy. Klíč je k dispozici u pečovatelek. Jednokřídlé dveře do WC nejsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy (šířka 112 cm) je zúžený (šířka 51 cm) skříní. Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

WC v hygienickém centru

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 163 cm, hloubka 170 cm) je samostatná a nachází se v přízemí v hygienickém centru. Jednokřídlé dveře do WC nejsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 93 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Mapováno 1/2019

Galerie:
Dům s pečovatelskou službou Krásova   Dům s pečovatelskou službou Krásova   Dům s pečovatelskou službou Krásova   Dům s pečovatelskou službou Krásova   Dům s pečovatelskou službou Krásova
Mapa