ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

DPS Elišky Purkyňové

Přístupný
Kontakty

Cvičebná 2442/9
Praha 6

telefon +420 220513967
telefon +420 224311364

email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Objekt je umístěn ve svažitém terénu (sklon 10 %), přístup je přes chodníky s nevyhovujícími nájezdy a pojížděné plochy. K hlavnímu vstupu v úrovni přízemí budovy stoupá chodník ze zámkové dlažby (podélný sklon 4 %, příčný sklon 4 – 8 %). Vstup je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 109 cm, vedlejší křídlo šířka 51 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Na boční stěně vlevo u vstupu je umístěna zvonková signalizace (výška 125 cm).

Interiér:

Budova ve tvaru písmene „U" má jednotlivé větve označené jako A, B, C. Objekt má čtyři podlaží, suterén až 3. podlaží, v informačním systému a ve výtazích je rozdílné značení.

1. podlaží (přízemí)
Za hlavním vstupem následuje zádveří (šířka 300 cm, hloubka 250 cm), ze zádveří pokračuje přístup do vstupní haly dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 109 cm, vedlejší křídlo šířka 51 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří.
V hale vpravo je odbočka do chodby větve A, vede k přístupné toaletě a na oddělení lékařské péče s přístupnou toaletou, vstup je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 109 cm, vedlejší křídlo šířka 51 cm), otevírají se mechanicky směrem do haly.
Dále je v hale vpravo umístěna recepce s pultem (výška 110 cm). Proti recepci je přístup ke dvěma výtahům a schodišti.
Vlevo v hale podél výtahu odbočuje chodba do větve B k jídelně, klubovně s přístupnou toaletou a dále k odlehčovací službě a do kadeřnictví.
Chodba pokračuje do větve C, kde je přístup k dalšímu výtahu a do technického zázemí. Vnitřní dveře a průchody jsou dostatečné (šířka průchodu min. 80 cm) a bez prahů. Výjimku tvoří zúžený přístup (šířka 63 cm) do kuchyňky v klubovně a vstupy na terasy z klubovny s převýšením (výška 3 cm).

-1. podlaží (suterén)
Ve větvi A je 10 pokojů pro dvě osoby. Ve větvi B je 1 pokoj pro čtyři osoby, ve větvi C je 12 pokojů pro dvě osoby. Hygienické zázemí je sloučené vždy pro čtyři osoby, vybavení tvoří samostatná sprcha a samostatná toaleta. Součástí vybavení každé větve je jídelna s přístupem na terasu, společenská místnost a kuchyňka a dále samostatná koupelna. Vnitřní dveře a průchody jsou dostatečné (šířka průchodu min. 80 cm) a bez prahů. Výjimku tvoří vstupy na terasy s převýšením (výška 3 cm). Část chodby větve A má podlahu v rampovém sklonu (sklon 5,6 %).

2. podlaží ve větvi A má 18 pokojů pro dvě osoby, hygienické zázemí je opět sloučené vždy pro čtyři osoby, vybavení tvoří samostatná sprcha a samostatná toaleta. Větev B má 3 pokoje pro čtyři osoby a 12 pokojů pro dvě osoby. Ve větvi C je celkem 14 pokojů pro dvě osoby. Součástí vybavení každé větve je jídelna s přístupem na terasu, společenská místnost a kuchyňka a dále samostatná koupelna. Vnitřní dveře a průchody jsou dostatečné (šířka průchodu min. 80 cm) a bez prahů. Výjimku tvoří vstupy na terasy a lodžie s převýšením (výška 2 cm).
3. podlaží obsahuje pouze křídla B a C, dispozice odpovídá uspořádání ve 2. patře.

Výtah:

Větev B
Menší výtah (dveře automaticky otevírané šířka 90 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 175 cm, po zavření dveří 119 cm) spojuje – 1 (suterén) až 3. podlaží. Na boční stěně je umístěno zrcadlo, madlo, sedátko. Ovladače na nástupních místech jsou umístěny nejvýše 102 cm, uvnitř klece max. výška prvků je 110 cm.
Výtah (dveře automaticky otevírané šířka 130 cm; klec šířka 140 cm, hloubka 254 cm) spojuje – 1 (suterén) až 3. podlaží. Na boční stěně je umístěno zrcadlo, madlo, sedátko. Ovladače na nástupních místech jsou umístěny nejvýše 102 cm, uvnitř klece jsou umístěny na dvou panelech, max. výška prvků je 110 cm.

Větev C
Výtah (dveře automaticky otevírané šířka 100 cm; klec šířka 116 cm, hloubka 250 cm) spojuje – 1. (suterén) až 3. podlaží. Na boční stěně je umístěno zrcadlo, madlo, sedátko. Ovladače na nástupních místech jsou umístěny nejvýše 102 cm, uvnitř klece jsou umístěny na dvou panelech, max. výška prvků je 110 cm.

WC:

Přízemí větev A
Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 180 cm, hloubka 168 cm) je umístěna vlevo v chodbě na oddělení zdravotnické péče. Jednokřídlé dveře se otevírají mechanicky směrem ven. Kabina je označena i symbolem úklidové komory, část vnitřního prostoru je zastavěna úklidovou skříní, zachován průchod (šířka 106 cm, délka 165 cm). Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 104 cm). Mísa WC je opatřena jedním pevným madlem a jedním sklopným madlem.

Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 230 cm, hloubka 160 cm) tvoří zázemí rehabilitace. Jednokřídlé dveře se otevírají mechanicky směrem ven, jsou označeny. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 170 cm). Mísa WC je opatřena jedním pevným madlem a jedním sklopným madlem.

Přízemí větev B
Přístupná samostatná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 224 cm, hloubka 179 cm) tvoří zázemí aktivizační klubovny. Vstup je jednokřídlými dveřmi, otevírají se mechanicky směrem ven, kabina je označena. Přístup je přes předsíň (šířka 118 cm, hloubka 197 cm). Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 121 cm). Mísa WC je opatřena jedním pevným madlem a jedním sklopným madlem.

Suterén větev B
Bezbariérový „dvojbyt" a pokoj pro čtyři osoby mají vždy přístupné hygienické zázemí vybavené samostatně sprchou a samostatně umístěnou přístupnou toaletou. Obě místnosti mají vstup posuvnými dveřmi (šířka 94 cm). Sprcha (šířka 184 cm, hloubka 140 cm) je opatřena sklopným sedátkem s madlem a umyvadlem, podlaha je upravená vyspádováním sprchovací plochy.
Toaleta (šířka 200 cm, hloubka 170 cm) má přístup k míse WC v dispozici střídavě zprava/zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 108 cm). Mísa WC je opatřena jedním pevným madlem a jedním sklopným madlem.

Samostatná koupelna má přístup jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm), otevírají se mechanicky směrem ven, je umístěno ve všech větvích A, B, C s lůžkovým oddělením, je vybavené WC s madly, sprchou, sprchovým lehátkem a vozíkem, umyvadlem. Podlaha je upravená vyspádováním sprchovací plochy. Používá se pouze s asistencí.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Galerie:
DPS Elišky Purkyňové   DPS Elišky Purkyňové   DPS Elišky Purkyňové   DPS Elišky Purkyňové   DPS Elišky Purkyňové   DPS Elišky Purkyňové
Mapa