ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dům s pečovatelskou službou Týnská 17

Částečně přístupný
Kontakty

Týnská 622/17
Praha 1



mobil +420 724021782

email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Vstup do objektu DPS je z vnitřního dvora, do kterého je přístup průchodem z Týnské ulice. Chodník využívaný jako vjezd má příčný sklon (až 8,7 %). Vstup do průchodu je dvoukřídlými vraty (šířka 2x 100 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Z průchodu do dvora vedou dvoukřídlá vrata (šířka 2x 86 cm) s prahem (výška 2 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Hlavní vstup do DPS je dvoukřídlými dveřmi, které se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná.

Interiér:

Za hlavním vstupem je umístěna recepce s pultem (výška 77 cm). Celý objekt lze rozdělit na pravou a levou část, které jsou bezbariérově propojeny v přízemí. Další propojení v 1. patře je možné pouze s přístupem přes + 6 schodů. V budově jsou dvě hlavní schodiště se dvěma výtahy. V 1. patře je vyrovnávací rampa (sklon 9 %, šířka 120 cm, délka 330 cm) do spojovacího krčku, kde se nachází knihovna s internetem a klubovna. Do obou místností je z krčku přístup přes jednokřídlé dveře (šířka 98 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Část vlevo od vstupu, kde se nachází i denní stacionář a průchozí jídelna vybavená stoly s podjezdem (výška 71 cm), má ve 2. patře jednu bytovou jednotku označenou jako bezbariérovou s hygienickým zázemím. V pravé části se ve 2. patře kromě běžných bytových jednotek nachází centrum osobní hygieny (dveře šířka 90 cm, kabina šířka 400 cm, hloubka 130 cm), součástí vybavení je vana se zvedákem, a běžná sprcha s nepřístupným WC.

Výtah:

Výtah v levé části (automaticky otevírané dveře šířka 77 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 140 cm) spojuje přízemí až 2. patro. Manipulační prostor před výtahem je omezený (hloubka 140 cm). Klec je vybavena madlem, zrcadlem na boční stěně a sklopným sedátkem. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 105 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 123 cm.

Výtah v pravé části (automaticky otevírané dveře šířka 94 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 210 cm) spojuje přízemí až 3. patro. Manipulační prostor před výtahem je omezený (hloubka 140 cm). Klec je vybavena madlem (výška 95 cm) a sklopným sedátkem. Zrcadlo v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 104 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 128 cm.

WC:

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 140 cm, hloubka 160 cm) je samostatná a nachází se v přízemí vlevo od recepce. Toaleta je volně přístupná. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Prostor pro vozík vedle WC mísy je zúžený (šířka 74 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Galerie:
Dům s pečovatelskou službou Týnská 17   Dům s pečovatelskou službou Týnská 17
Mapa