ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dům seniorů ČČK Hvězda

Částečně přístupný
Kontakty

Rozdělovská 61/2406
Praha 6

telefon +420 720441643


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístup k budově přes zahradu má podélný sklon (7–8 %), část úseku je tvořena dřevěnou lávkou bez sklonu. Následuje nájezd (sklon 5 %, délka 130 cm), zakončený jednokřídlou brankou (šířka 102 cm), otevírá se mechanicky směrem k nájezdu. Přístup k objektu ze směru od ulice Thumova je v podélném sklonu (sklon 9 %).

Hlavní vstup do objektu tvoří jednokřídlé dveře (šířka 103 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Z prostorného zádveří (šířka 287 cm, hloubka 209 cm) vedou do vstupní haly totožné dveře, které se otevírají mechanicky směrem ze zádveří. Převýšení ve dveřích (3 cm) je řešeno oboustranným kovovým nájezdem.

Interiér:

Přízemí
Ve vstupní hale se nachází upravená toaleta a vstup do jídelny s dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 75 cm). Průchod do hlavní atriové haly je pomocí přímé klesající rampy (sklon 12,5 %, šířka 125 cm, délka 300 cm), opatřené oboustranným madlem (výška 70 cm). Prostor za rampou dále tvoří krátká chodba ve sklonu (5 %). V přízemí atriové haly se nachází osobní výtah, který spojuje přízemí s jednotlivými patry (včetně suterénu), dále kanceláře ošetřovatelek s ordinací docházejícího doktora s jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Vedle výtahu je jeden byt s upraveným hygienickým zázemím pro osoby s omezenou schopností pohybu.

1. – 3. patro
Na každém patře se nachází 8 bytů bez úprav pro osoby s omezenou schopností pohybu se vstupními jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm).

Suterén
V suterénu se nachází sklepy k jednotlivým bytům a sušárna.

Výtah:

Výtah (automatické dveře šířka 90 cm;, klec šířka 110 cm, hloubka 203 cm) spojuje suterén až 3. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 89 cm) a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce 115 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 122 cm.

WC:

Upravená toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 175 cm, hloubka 166 cm) je umístěna ve vstupní hale. Jednokřídlé dveře kabiny nejsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse WC z boku je omezený (šířka průchodu mezi umyvadlem a mísou WC je 37 cm). Mísa WC je opatřena dvěma sklopnými madly.

Přístupná toaleta (dveře šířka 90; kabina šířka 221 cm, hloubka 160 cm) s upravenou sprchou se nachází v bezbariérovém bytě v přízemí. Jednokřídlé dveře WC kabiny jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 271 cm). Mísa WC je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání se nachází u objektu 1.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Galerie:
Dům seniorů ČČK Hvězda   Dům seniorů ČČK Hvězda   Dům seniorů ČČK Hvězda   Dům seniorů ČČK Hvězda   Dům seniorů ČČK Hvězda
Mapa