ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Domov sociálních služeb Vlašská

Nepřístupný
Kontakty

Vlašská 344/25
Praha 1

telefon +420 257181731


Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Areál má z ulice Vlašská dva vstupy. Hlavní vstup do areálu je bariérový (+ 11 schodů). Hlavní vstupní dveře objektu jsou dvoukřídlé (hlavní křídlo šířka 61 cm, vedlejší křídlo šířka 70 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace (výška 140 cm) je umístěna vedle dveří vpravo. Následuje další schodiště (+ 42 schodů) k budově. Vedlejší vstup je bez schodů, ale s velkým sklonem přístupové cesty (až 40 %). Komunikace před objektem má nerovný povrch z maloformátové dlažby. Vstupní vrata jsou dvoukřídlá (šířka 2x 150 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř a slouží zároveň jako vjezd pro vozidla. Areál se skládá z budovy ředitelství, dále z hlavní budovy Domova a Centra denních služeb a nejvýše ve svahu umístěné zahradní kavárny. Všechny budovy jsou přístupné pouze schodištěm.

Interiér:

Domov pro klienty má čtyři patra, do pater objetku vede točité schodiště. Veškeré společenské prostory pro klienty a byty klientů se nacházejí v patrech, ze dvora je vstup pouze do provozních místností sloužících pro zahradu, úklidové místnosti, skladu a kuchyňského zázemí. Budova ředitelství a administrativy má dvě patra.  Vstup do budovy je bariérový (+ 4 schody). Vstupní dveře do budovy jsou jednokřídlé (šířka 88 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace (výška 122 cm) je umístěna vpravo nad schody. Za vstupem je vpravo umístěn sekretariát, vstup je dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 70 cm, vedlejší křídlo šířka 50 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Vstup do kanceláře ředitele je jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) s prahem (výška 2 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Pro konzultace a pohovory s klienty je k dispozici stůl s podjezdem (výška 74 cm). Zahradní kavárna je bariérová, přístupová komunikace k ní má podélný sklon (až 40 %).

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

V objektu není přístupná ani částečně přístupná toaleta.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Galerie:
Domov sociálních služeb Vlašská   Domov sociálních služeb Vlašská   Domov sociálních služeb Vlašská
Mapa