ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

DPS U Zlaté studně

Částečně přístupný
Kontakty

U Zlaté studně 169/1
Praha 1



mobil +420 724021783

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Chodník před objektem má podélný sklon (až 17 %) a nerovný povrch z hrubé dlažby. Hlavní vstupní dveře objektu jsou jednokřídlé (šířka 100 cm) s prahem (výška 7 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Obousměrná zvonková signalizace (výška 130 cm) je umístěna vedle dveří vlevo.

Interiér:

Pro kompenzaci schodiště (+ 11 schodů) na úroveň zvýšeného přízemí k recepční místnosti je k dispozici šikmá schodišťová plošina (nosnost 225 kg, hloubka 80 cm, šířka 80 cm). Ve zvýšeném přízemí je umístěna částečně přístupná toaleta. Dále je již k dispozici výtah, který spojuje zvýšené přízemí až 3. patro, kde se nachází jediný bezbariérový byt v budově.

Součástí DPS U Zlaté studně je dvouúrovňová terasa, která je přístupná z bezbariérového bytu pomocí dvou šikmých schodišťových plošin. Mezi 3. patrem a mezipatrem 2. patra je umístěna plošina (nosnost 225 kg, hloubka 70 cm, šířka 70 cm), která spojuje bezbariérovou bytovou jednotku s první úrovní terasy v mezipatře. Z této úrovně terasy na druhou je přístup umožněn další venkovní plošinou (nosnost 225 kg, hloubka 70 cm, šířka 70 cm). Bezbariérová bytová jednotka má jednokřídlé vstupní dveře (šířka 100 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř.

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 119 cm, hloubka 140 cm) spojuje zvýšené přízemí až 3. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 92 cm), zrcadlem naproti dveřím a sklopným sedátkem. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 90 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 100 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 160 cm, hloubka 180 - 230 cm) je samostatná a nachází se ve zvýšeném přízemí vlevo u recepce.  Toaleta je uzamčená a je možné ji využít pouze za přítomnosti pečovatelky. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný. Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Galerie:
DPS U Zlaté studně   DPS U Zlaté studně   DPS U Zlaté studně
Mapa