ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou

Přístupný
Kontakty

U Muzea 398/4
Jablonec nad Nisou

telefon +420 483369011


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Prostor před hlavním vstupem tvoří hrubší mozaiková dlažba v podélném sklonu (až 11 %). Před vstupem jsou +3 schody. Zvonková signalizace chybí. Dvoukřídlé vstupní dveře (šířka 2x 80 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. V zádveří (šířka 414 cm, hloubka 326 cm) je dalších +8 schodů, za kterými následují další dvoukřídlé dveře (šířka 2x 81 cm) do zvýšeného přízemí k pokladně.

Vedlejší upravený vstup se nachází na levé straně budovy cca 20 m od hlavního vstupu a tvoří jej přímá rampa (sklon 6 %, šířka 150 cm, délka 400 cm), která kompenzuje +3 schody. Rampa není opatřena madlem, její povrch tvoří kvalitní zámková dlažba. Jednokřídlé vstupní dveře (šířka 80 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Ze zádveří (šířka 145 cm, hloubka 290 cm) vedou do zvýšeného přízemí k pokladně další jednokřídlé dveře (šířka 90 cm) opatřené elektronickým rámem (průjezd šířka 81 cm).

Interiér:

PŘÍZEMÍ

Ve vstupní hale zvýšeného přízemí je k dispozici pokladna opatřená pultem (výška 125 cm), upravená toaleta a osobní výtah, propojující všechna patra.

Součástí přízemí je první část expozice. Všechny průjezdy jsou širší než 80 cm. Manipulační prostor je dostatečný.

1. – 2. PATRO

Prostory expozice tvoří plynulý okruh s dostatečným manipulačním prostorem, všechny průchody jsou širší než 80 cm. Malá část expozice v prvním patře je přístupná přes přímou rampu (sklon 12,5 %, šířka 110 cm, délka 226 cm) opatřenou jednostranným madlem (výška 93 cm).

Výtah:

Osobní výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 101 cm, hloubka 140 cm) propojuje jednotlivá patra expozice a zvýšené přízemí. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 114 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 115 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 193 cm, hloubka 188 cm) je samostatná a nachází se v přízemí u výtahu. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 117 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Parkování:

K dispozici je 1 vyhrazené parkovací stání, umístěné na parkovišti u vedlejšího vstupu do objektu.

Poznámky:

Mapováno 7/2015

Galerie:
Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou   Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou   Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou   Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou   Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou
Mapa