ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Františkánský klášter Hostinné

Částečně přístupný
Kontakty

Nádražní 119
Hostinné

telefon +420 499524239


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Komunikaci před vstupem do kláštera tvoří kvalitní velkoformátová dlažba. Přístup od parkoviště má mlatový povrch.

Dvoukřídlé vstupní dveře (hlavní křídlo šířka 87 cm, vedlejší křídlo šířka 44 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Zvonková signalizace (výška 103 cm) je k dispozici u vstupu.

Interiér:

PŘÍZEMÍ

V přízemí se nachází knihovna s jednokřídlými dveřmi (šířka 94 cm), za kterými je krátký nájezd (sklon 7 %, šířka 160 cm, délka 136 cm). Knihovna je vybavená PC pracovištěm s podjezdem (výška 66 cm). Z křížové chodby je přístupná i upravená toaleta. Vstup do rajského dvora je dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 75 cm) s jedním schodem (výška 18 cm).

V bývalém klášterním kostele se nachází galerie antického umění. Z křížové chodby je přístupná přes +3 schody, upravený přístup je možný z venkovního prostoru před hlavním vstupem do kláštera dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 80 cm) s kamenným prahem (výška 5 cm). Manipulační prostor v interiéru je dostatečný, průjezdy jsou širší než 80 cm. Podium je přístupné krátkým nájezdem (sklon 16 %, šířka 100 cm, délka 99 cm). Chór je přístupný pouze po točitém schodišti.

1. PATRO

V prvním patře, které je přístupné šikmou schodišťovou plošinou (nosnost 250 kg, rozměry přepravní plochy šířka 90 cm, hloubka 100 cm), se nachází výstavní sál, přednáškový sál a muzejní expozice. Výstavní sál je přístupný jednokřídlými dveřmi (šířka 96 cm) a krátkým nájezdem (sklon 16 %, šířka 100 cm, délka 58 cm). Přednáškový sál je přístupný jednokřídlými dveřmi (šířka 84 cm). Jednotlivé expozice jsou z křížové chodby přístupné jednokřídlými dveřmi (šířka min. 92 cm) s vyššími prahy (2 – 4 cm). Manipulační prostor v celém patře je dostatečný.

Výtah:

Výtah není k dispozici. Přístupnost je řešena šikmou schodišťovou plošinou.

WC:

Částečně přístupná toaleta (chybějící dveře do kabiny - průchod šířka 92 cm; kabina šířka 162 cm, hloubka 262 cm) se nachází v přízemí. Vstupní dveře z chodby jsou jednokřídlé (šířka 94 cm) a otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Následuje předsíň (šířka 169 cm, hloubka 446 cm). Dveře do vlastní kabiny chybí, je nutné zamknout již dveře do předsíně. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 97 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Poznámky:

Mapováno 8/2015

Galerie:
Františkánský klášter Hostinné   Františkánský klášter Hostinné   Františkánský klášter Hostinné   Františkánský klášter Hostinné   Františkánský klášter Hostinné
Mapa