ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Kunsthalle Praha

Přístupný
Kontakty

Klárov 132/5
Praha 1

telefon +420 241004111


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístupové komunikace mají povrch z mozaikové dlažby. Přilehlé přechody přes vozovky v ulicích Klárov a nábřeží Edvarda Beneše s tramvajovými kolejemi jsou dlážděné hrubou dlažbou.

K hlavnímu vstupu do galerie v úrovni 1. patra stoupá lávka ve výrazném sklonu s hrubším povrchem. Pro bezbariérový přístup je k dispozici výtah umístěný pod lávkou, který spojuje uliční úroveň a vstupní prostor. U zaměstnaneckého vstupu vedle výtahu je zvonková signalizace (výška 150 cm).

Jednokřídlé vchodové dveře (šířka 95 cm) se otevírají mechanicky a vedou přes prostorné zádveří s dvojicí automatických dvoukřídlých dveří do foyeru s pokladnou (pult výška 105 cm) a prodejnou (pult výška 105 cm).  

Interiér:

Foyer a další podlaží budovy spojují dva výtahy (viz Výtah). Dveře a průchody v interiéru jsou široké min. 80 cm.

Přístupné jsou všechny tři galerie umístěné v přízemí, 2. a 3. patře, auditorium v přízemí, kavárna a Zengerova kolonáda (terasa) ve 3. patře.

Bezbariérově nepřístupná je věž (+11, +7, +4, +6 schodů), čítárna u kavárny (+2 schody) a expoziční prostor Box u Galerie 2 (-8 schodů).

Výtah:

V objektu jsou k dispozici celkem tři osobní výtahy. Všechny jsou průchozí s dojezdem na hlavních podestách i mezipatrech.

Výtah u vstupu (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; kabina šířka 100 cm, hloubka 128 cm) spojuje přízemí (uliční úroveň), mezipatro s bistrem a vstup v 1. patře. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Kabina je vybavena madlem (výška 102 cm) a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko je v dosahu ovládacího panelu. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 92 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 133 cm.

Výtah na pravé straně vstupní haly (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; kabina šířka 106 cm, hloubka 133 cm) spojuje přízemí (Galerie 1 a Auditorium) až 3. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Kabina je vybavena madlem (výška 92 cm) a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko je v dosahu ovládacího panelu. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 103 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 109 cm.

Výtah na levé straně vstupní haly (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; kabina šířka 110 cm, hloubka 156 cm) spojuje 1. patro (foyer) až patro 3+, kde se nachází hygienické zázemí s upravenou kabinou. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Kabina je vybavena madlem (výška 92 cm) a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko je v dosahu ovládacího panelu. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 103 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 113 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 86 cm; kabina šířka 164 cm, hloubka 212 cm) je samostatná a nachází se v patře 3+ (ve výtahu označeném jako 4. patro). Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 105 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

Vyhrazené parkovací místo není k dispozici.

Poznámky:

Mapováno 4/2022. V době mapování ještě nebylo v provozu bistro ve zvýšeném přízemí. V omezeném režimu také prozatím fungoval výtah u vstupu. Pro jeho aktivaci bylo potřeba kontaktovat ostrahu. Plnohodnotný povoz by měl být spuštěn v květnu 2022.

Galerie:
Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha   Kunsthalle Praha
Mapa