ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Kasárna Karlín

Částečně přístupný
Kontakty

Prvního pluku 20/2
Praha 8




email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Kasárna Karlín tvoří rozlehlý komplex budov obklopujících centrální vnitroblok, v němž je letní kino, galerie, bar, kavárna a další atraktivity. Přístupový chodník má povrch z mozaikové dlažby. Do areálu vedou z ulice Prvního pluku dvoukřídlá vrata (šířka 2x 250 cm), na které navazuje cesta do dvora s hrubší dlažbou bez sklonu.

Interiér:

Povrch prostorného dvora (vnitrobloku) tvoří převážně hrubší dlažba. Centrálně umístěná plocha s letním kinem má rovný betonový povrch. Část dvora s dřevěnou terasou je zvýšená.

V jižním objektu se nachází nepřístupná kavárna (+3, +1 schod, dveře šířka 80/20 cm), ze které vede přes další +1 schod přístup k tzv. Bazénu, v němž je umístěný kulturní sálek se stupňovitě uspořádaným hledištěm. Před kavárnou na ploše dvora jsou rozmístěné stolky se židlemi.

Do kinosálu po pravé straně kavárny vede víceramenné schodiště (+15, +6, +2 schody).

Nalevo od kavárny jsou toalety a garáže s barem a druhým kinosálem. Vstupní vrata do garáží s prahovou lištou (výška 3,5 cm) jsou dvoukřídlá (šířka 2x 70 cm) a otevírají s mechanicky směrem do dvora.

Na konci jižního objektu kasáren se nachází schodiště (+17, +9, +9 schodů), které vede ke galerii v 1. patře.

Manipulační prostor v celém areálu je dostatečný.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

Hygienické zázemí se nachází v přízemí mezi kavárnou a barem. Je přístupné přímo ze dvora. Před vstupem je prudká částečně roštová rampa (sklon 16,5 %, šířka 111 cm, délka 190 cm), která má mezi dolní podestou a ramenem převýšení (výška 3 cm) a která zasahuje až do dveří. Dvoukřídlé dveře (šířka 2x 56 cm) mají otevřená obě křídla, průjezd je dostatečný. Upravená kabina (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 175 cm, hloubka 218 cm) je samostatná. Jednokřídlé dveře do kabiny WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 110 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem.

Parkování:

Nejbližší vyhrazené parkovací stání se nachází v ulici Křižíkova.

Poznámky:

Mapováno 8/2020

Galerie:
Kasárna Karlín   Kasárna Karlín   Kasárna Karlín   Kasárna Karlín   Kasárna Karlín   Kasárna Karlín   Kasárna Karlín
Mapa