ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Pasáž Florentinum

Přístupný
Kontakty

Na Florenci 2116/15
Praha 1




Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Obchodní pasáž se nachází v 1. podzemním podlaží komplexu Florentinum, propojuje ulice Na Florenci a Na Poříčí. Má dva vstupy z různých výškových úrovní. Spodní část pasáže je přístupná z ulice Na Poříčí dvoukřídlými dveřmi, které se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. Vstup z ulice Na Florenci je rovněž automatickými dvoukřídlými dveřmi, které se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná.

Interiér:

Patra pasáže jsou propojena osobním výtahem. Podlaha spodní části je v mírném sklonu (3 %). Vstupy do všech obchodních jednotek včetně lékárny a České pošty jsou bez převýšení a s min. šířkou 80 cm.  

Výtah:

Výtah spojuje obě úrovně pasáže. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Dveře výtahu jsou automatické (šířka 106 cm). Klec (šířka 130 cm, hloubka 210 cm) je vybavena zrcadlem na čelní stěně, madlo a sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 108 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 100 cm.

WC:

Toalety se nacházejí ve spodní úrovni v postranní chodbě, do které vedou dvoukřídlé dveře (šířka 2x 67 cm) se zúženým průchodem. Druhé křídlo dveří je zajištěné západkami v dolní a horní úrovni. Částečně přístupná kabina (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 224 cm, hloubka 186 cm) je samostatná. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené, otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 123 cm). Mísa WC je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem. Kabina je uzamčená, klíč je k dispozici v prodejně Don Pealo v pasáži.

Parkování:

V ulici Na Poříčí u vstupu do pasáže je umístěno vyhrazené stání.

V garážích objektu jsou dvě vyhrazená stání pro osoby s omezenou schopností pohybu. Z garáží vedou do spodní úrovně pasáže dvoje dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 98 cm, vedlejší křídlo šířka 50 cm) za sebou.

Galerie:
Pasáž Florentinum   Pasáž Florentinum   Pasáž Florentinum   Pasáž Florentinum   Pasáž Florentinum
Mapa