ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Instituto Cervantes

Částečně přístupný
Kontakty

Na Rybníčku 536/6
Praha 2

telefon +420 221595211


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Komunikace před vstupem do areálu má nerovný povrch z hrubé dlažby a podélný sklon (až 6 %). Od dvoukřídlé kovové brány (hlavní křídlo šířka 140 cm, vedlejší křídlo šířka 295 cm) vede k hlavnímu vchodu cca 20 m dlouhý chodník s mozaikovou dlažbou, rovněž ve sklonu (až 8 %). Pro kompenzaci 2 schodů na přístupovém chodníku je k dispozici přímá vyrovnávací rampa (sklon 14 %, šířka 207 cm, délka 87 cm). Rampa je opatřena drsným mozaikovým povrchem, madlo chybí.
Vstupní dveře objektu jsou jednokřídlé (šířka 92 cm) a otevírají se automaticky do strany. Zvonková signalizace (výška 137 cm) je umístěna na sloupku vlevo u dveří.
Bezprostředně za vstupem vlevo se nachází recepce (pult výška 126 cm).

Interiér:

Institut sídlí ve dvou těsně sousedících budovách, propojených ve všech patrech spojovacími krčky s rampovým sklonem (šířka 124 cm, délka 750 cm, sklon v jednotlivých patrech 1, 4, 9, 11 %). Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Průchody jsou širší než 80 cm. Dveře do studijního oddělení v 2. patře a učeben jsou jednokřídlé (šířka
85 cm) a otevírají se směrem dovnitř. V suterénu se nachází kinosál (dveře šířka 98 cm) bez sklonu, vyhrazená místa pro návštěvníky na vozíku nejsou, prostor v postranní uličce a v zadní části sálu je však dostatečný. Ve 3. patře se nachází knihovna (dveře šířka 98 cm, pult výška 78 cm). Jednotlivá patra jsou přístupná výtahem.

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 108 cm, hloubka 140 cm) spojuje -1. až 3. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madly (výška 113 cm) na bočních stěnách. Zrcadlo a sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 102 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 112 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 172 cm, hloubka 186 cm) je samostatná a nachází se v -1. patře u výtahu. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 91 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním sklopným a jedním pevným madlem. V době mapování (6/2014) sklopné madlo nedrželo ve svislé poloze.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Galerie:
Instituto Cervantes   Instituto Cervantes   Instituto Cervantes   Instituto Cervantes   Instituto Cervantes   Instituto Cervantes