ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Desfourská zahrada

Zeleň
Kontakty


Praha 1





Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody NE Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Popis:

Desfourská zahrada přiléhá na východní křídlo administrativního paláce Florentinum a kompozičně navazuje na vnitřní náměstí Piazza.

Přístupové cesty

Do zahrady vedou z ulice Na Florenci dvoukřídlá vrata (šířka 2x 140 cm), která se otevírají směrem do průchodu s hrubší dlažbou. Od průchodu do zahrady strměji stoupá cca 15 m dlouhá cesta (podélný sklon až 12 %, příčný sklon až 5 %), jejíž povrch tvoří drobnější žulové kostky.

Do zahrady lze projít dvěma širokými průchody z vnitřního náměstí Florentina – Piazza, ke kterému vede nedaleko vstupu do zahrady, rovněž z ulice Na Florenci, otevřená pasáž v mírném sklonu (4 %), s kvalitním povrchem, který tvoří rovná dlažba většího formátu. Hrubé žulové kostky ovšem pokrývají krátký úsek chodníku před pasáží (převažujícím povrchem chodníku je mozaiková dlažba).

Areál

Zahrada je v rovině. Travnaté plochy nepravidelných tvarů protínají cesty, jejichž povrch tvoří dlažba z malých žulových kostek.

K dispozici je několik kamenných sedátek zasazených do travnatých ploch a tři žulové lavice, podél nichž jsou úzké zpevněné cestičky. Při budově Florentina (na západní straně areálu) je restaurační zahrádka se stolky a židlemi, které stojí na větší ploše dlážděné střídavě rovnou dlažbou a pásy s žulovými kostkami.

V zadním západním rohu zahrady je oplocené dětské hřiště, k němuž z dlážděné cesty odbočuje chodníček z betonových nášlapných pásů s širokými travnatými mezerami.  Vstup tvoří kovová branka (šířka 97 cm), která se otevírá směrem ven. Pod herní konstrukcí je písčitá plocha, zbytek hřiště pokrývá tráva.

Hygienické zázemí

Veřejné hygienické zázemí není součástí zahrady. Využít lze WC s částečně přístupnou kabinou ve spodní úrovni pasáže Florentinum, kterou s ulicí Na Florenci spojuje osobní výtah (automatické dveře šířka 106 cm; klec šířka 130 cm, hloubka 210 cm).

Parkování

V ulici Na Poříčí u vstupu do pasáže je umístěno vyhrazené parkovací stání.

V garážích objektu jsou dvě vyhrazená parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu. Z garáží vedou do spodní úrovně pasáže dvoje dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 98 cm, vedlejší křídlo šířka 50 cm) za sebou.

Galerie:
Desfourská zahrada   Desfourská zahrada   Desfourská zahrada   Desfourská zahrada   Desfourská zahrada
Mapa