ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Nosticova zahrada

Zeleň
Kontakty


Praha 1





Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody NE Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Popis:

Nosticova zahrada je malý parčík v sousedství malostranské Kampy, s níž je spojena můstkem přes Čertovku. Z mostku je vidět mlýnský náhon i dřevěné kolo.

Přístupové cesty

Nejbližší tramvajová zastávka Hellichova (před kostelem Panny Marie Vítězné) v ulici Karmelitská ve směru z Malostranského náměstí je částečně přístupná. Přilehlý přechod je bezbariérově upravený, povrch ulice však tvoří hrubá dlažba, navíc je třeba překonat koleje. Protilehlá tramvajová zastávka je rovněž částečně přístupná a je umístěna blíže k Újezdu. K zahradě vedou od zastávky ulice Hellichova a Nosticova. Na celé přístupové trase je třeba počítat s hrubou historickou dlažbou. Chodníky jsou v celé lokalitě většinou  úzké a některé úseky je možné překonat pouze po silnici, provoz je však obvykle velmi mírný.

Mostek, který vede přes Čertovku z parku Kampa, nejprve stoupá a na druhém konci klesá ve sklonu až 10 %.

Areál

Z ulice Nosticova vede do zahrady dvoukřídlá vstupní brána (šířka 2x 140 cm), od níž se cesta v délce cca 20 m svažuje ve sklonu 7 %. 

Nevelký areál tvoří travnatá plocha s několika stromy a mramorovou sochou. Obvodová pěšina má asfaltový povrch s prasklinami a nerovnostmi (boulemi). Po krajích je rozmístěno několik laviček určených k relaxaci.

Zahrada je volně přístupná veřejnosti po celý rok.

Hygienické zázemí

Hygienické zázemí není k dispozici.

Parkování

Nejbližší vyhrazené parkovací stání se nachází v ulici Nosticova mezi křížením s ulicemi Pelclova a Hellichova. Chodník v tomto úseku není, v okolí je třeba počítat s nerovnostmi povrchu.

Galerie:
Nosticova zahrada   Nosticova zahrada   Nosticova zahrada   Nosticova zahrada   Nosticova zahrada
Mapa