ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Stanice metra Národní třída trasa B

Přístupný
Kontakty


Praha 1




Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Stanice Národní třída se nachází při křížení ulic Spálená a Národní třída. Stanice má dva výstupy; bariérový, který je vyveden do podpovrchového vestibulu s návazností na tramvajovou dopravu v ulici Spálená, a druhý bez vestibulu pouze s výtahy, ústící v ulici Magdalény Rettigové u tramvajové zastávky Lazarská.
Vstupní dveře a další průchody ve stanici metra jsou široké min. 80 cm.
Podpovrchový vestibul a uliční úroveň ve Spálené ulici jsou s nástupištěm metra propojené eskalátory.
Na opačném konci nástupiště metra je soustava výtahů, spojující nástupiště s přestupní chodbou a povrchem. Okolí výtahového kiosku v ulici Magdalény Rettigové je dlážděné mozaikovou dlažbou. Chodník vede přímo na nástupiště tramvajové zastávky.

Interiér:

Kolejiště s nástupišti po obou stranách přiléhají ke společnému středovému prostoru. Obě nástupiště jsou vybavena rampami pro usnadnění nástupu do prvního vagonu vlaku. Ve vestibulu se nachází stanoviště dopravní obsluhy a automaty na výdej jízdenek (otvor na mince výška 170 cm, dotykový displej výška max. 135 cm).

Výtah:

Dvojice průchozích výtahů (automaticky otevírané dveře šířka 120 cm; klec šířka 130 cm, hloubka 215 cm), spojující nástupiště metra a přestupní chodbu, má shodné parametry. Manipulační prostor před oběma výtahy je dostatečný. Kabiny jsou vybavené madlem (výška 100 cm) na boční stěně a sklopným sedátkem. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 96 cm, maximální výška ovladačů uvnitř kabiny je 101 cm.
Navazující dvojice výtahů, propojující přestupní chodbu a uliční úroveň, má stejné rozměry. V přestupní chodbě jsou k dispozici automaty na jízdenky.

WC:

Hygienické zázemí se ve stanici nenachází.

Poznámky:

Mapováno 5/2021

Galerie:
Stanice metra Národní třída trasa B   Stanice metra Národní třída trasa B   Stanice metra Národní třída trasa B   Stanice metra Národní třída trasa B   Stanice metra Národní třída trasa B   Stanice metra Národní třída trasa B   Stanice metra Národní třída trasa B   Stanice metra Národní třída trasa B
Mapa