ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Stanice metra Vyšehrad trasa C

Částečně přístupný
Kontakty


Praha 4




Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Stanice se nachází na jižním konci Nuselského mostu u Kongresového centra Praha. Stanice má dva výstupy, jeden směrem ke Kongresovému centru, druhý k hotelu Corinthia Praha. Obě nástupiště rozdělená kolejištěm i vestibul jsou ve snížené uliční úrovni. Z nástupiště směrem z centra vede rampa (sklon 8 %, délka 4x 640 cm, šířka 167 cm, oboustranné madlo výška 92 cm) do přilehlého parčíku, kterým vede obchozí trasa ke Kongresovému centru.
Vstupní dveře a další průchody ve stanici metra jsou široké min. 80 cm.
Ve vestibulu u Kongresového centra je prodejní místo DP s předprodejem jízdenek (pult výška 104 cm).

Interiér:

Stanice má středové kolejiště s bočními nástupišti, komunikaci mezi nástupišti zajišťuje pouze bariérový podchod se schodišti. Nástupiště nejsou vybavena rampami pro usnadnění nástupu do vlaku. Vlakové soupravy na trase C jsou ale nízkopodlažní. Ve vestibulu se nachází stanoviště dopravní obsluhy a automaty na výdej jízdenek (otvor na mince výška 170 cm, dotykový displej výška max. 135 cm).

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

Veřejné toalety se nachází vně vestibulu metra ve směru z centra (u Kongresového centra) s bezbariérovým přístupem z povrchového nástupiště. Vstupní dveře na toalety jsou jednokřídlé (šířka 90 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. V prostorné předsíni vlevo se nachází obsluha.
Přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 257 cm, hloubka 207 cm) je samostatná. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse (kotvené na pravé boční stěně) je z pohledu od vstupu do kabiny zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 143 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Poznámky:

Mapováno 5/2021

Galerie:
Stanice metra Vyšehrad trasa C   Stanice metra Vyšehrad trasa C   Stanice metra Vyšehrad trasa C   Stanice metra Vyšehrad trasa C
Mapa