ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Na I. P. Pavlova vznikne bezbariérový přechod pro chodce a semafor

29. 5. 2013 2:00
(Zdroj: ČTK) Vozíčkáři a maminky se dočkají u stanic I. P. Pavlova bezbariérového přechodu na křižovatce ulic Jugoslávská a Legerova.

Výstavbu přechodu se semafory za 1,1 milionu korun schválili na začátku května na svém jednání radní hlavního města. ČTK to potvrdila mluvčí magistrátu Tereza Králová.

"V komunikaci na úrovni vstupu do metra vzbnikne nový středový ostrůvek s úpravami pro osoby se sníženou schopností pohybu i orientace," píše se v materiálu, který schválili radní.

V křižovatce Legerova a Jugoslávská bude rozšířen chodník a bude odstraněno zábradlí po jedné straně Jugoslávské ulice. Součástí úprav bude i vybudování semaforu. Celkové náklady budou zhruba 1,1 milionu korun.

Dopravní podnik zároveň chystá ve stanici metra I.P.Pavlova výstavbu výtahu pro vozíčkáře a maminky s kočárky. Výtah bude nedaleko křižovatky Legerovy s Rumunskou ulicíc v jednom z činžovních domů, v prostoru zastávky MHD na něj není místo. Se stavbou souhlasila i radnice Prahy 2, které dům patří.

Stavba výtahu by měla začít ve 4. čtvrtletí 2013 a zprovozněn bude do konce roku 2014. "V současnosti je dokončována dokumentace pro výběr zhotovitele, poté bude následovat výběrové řízení na zhotovitele. Asi do měsíce bude podána na tento projekt žádost o podporu z fondů EU v rámci Operačního programu Praha-Konkurenceschopnost," sdělila ČTK Aneta Řehková z tiskového odboru dopravního podniku.